""
""

Kaljarijev meč sezone za debakl Zebri, Avramov branio odlično (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.03.14. | 14:27

Tim sa Sardinije posle serije od 10 melčeva bez pobede protiv Udinezea konačno skinuo skalp gostima sa Friulija uz tri lepa gola

Kaljari je proradio kada je to bilo najpotrebnije! Sardi su pružili partiju sezone i sa 3:0 deklasirali Udineze koji im je bio rak rana prethodnih sezona.

Izabrane vesti

Dugo je Udineze bio nerešiva enigma sa fudbalere sa Sardinije. U prethodnih 10 okršaja sa Sardima, Udineze nije osetio gorčinu poraza, a Kaljari čak nije ni gol postigao u minulih sedam okršaja sa Zebrama. Danas su im sve naplatili sa kamatom, ostvarili izuzetno važnu pobedu u borbi za opstanak i nadgradili bod osvojen protiv Intera u prošlom kolu. Kaljari je prvi put u sezoni postigao tri gola i ovo je najava nekih boljih dana za četu Dijega Lopeza.

Kolumbijski talenat Viktor Ibarbo je u 18. minutu pogodio gol gostiju na kojem je opet stajao 17-godišnja senzacija Simone Skufet, dok je Željko Brkić bio na klupi. Ibarbo se sjajno snašao posle jedne dubinske lopte i praktično iz prijema grudima spustio sebi loptu na šut i matirao Skufeta.

Udineze je pretio, imao par opasnih pokušaja, a u tri navrata je na golu Kaljarija sjajno intervenisao naš golman Vlada Avramov, koji je odbranio i jedan odličan šut Dušana Baste.

Pitanje pobednika je rešio rezervista Matijas Vesino koji je zimus stigao iz Fiorentrine. Urugvajac je pobegao Dušanu Basti i lepim volejom naterao Skufeta da i po drugi put vadi loptu iz mreže. Konačnih 3:0 je postavio još jedan rezervista. Makedonac Agim Ibraimi je snažnim udarcem sa ivice šesnaesterca zakucao loptu u mrežu Udinezea za najubedljiviju i najbolju partiju Kaljarija ove sezone.

Ovom pobedom, Sardi su se izdvojili iz grupe od pet najugorženijih timova u borbi za opstanak i bodovno se izjednačili sa Udinezeom na 12. poziciji. 

SERIJA A – 26. KOLO:

Roma  - Inter 0:0

Nedelja:
Kaljari – Udineze 3:0 (1:0)
/Ibarbo 18, Vesino81, Ibraimi 89/

15.00 Verona – Bolonja
15.00 Đenova – Katanija
15.00 Atalanta – Kjevo
15.00 Sasuolo – Parma
15.00 Torino – Sampdorija
18.30 Livorno – Napoli
20.45 Milan – Juventus
20.45 Fiorentina – Lacio

(FOTO: Action images)


tagovi

Matijas VesinoItalijaEvropaVlada AvramovViktor IbarboUdinezeSerija AKaljariDušan BastaAgim Ibraimi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara