"ubedljivih 1:5 na Balaidosu"
"ubedljivih 1:5 na Balaidosu"

Klinički precizni: Valensija šutnula pet puta i dala pet golova, Selta rasturena u paramparčad (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.11.15. | 17:45

Alkaser i Pareho sjajni u Vigu - 5:1

ubedljivih 1:5 na Balaidosu

Bolno otrežnjenje na Balaidosu. Prvi put ove sezone najprijatnije iznenađenje u Primeri moralo je da se pomiri sa teškim porazom. I to na svom Balaidosu sa kog je prethodno i jedna Barselona ispraćena sa četiri komada u mreži. Real je mogao samo da zahvali Kejloru Navasu na onih 3:1, ali Valensija je u Vigu držala lekcije na temu “klinička preciznost“. Jer nije Selta bila toliko inferiorna koliko je Valensija bila nemilosrdna - 5:1!

Izabrane vesti

Rezultat koji deluje začuđujuće s obzirom na to koliko je Selta dobro igrala u uvodnim mesecima, ali i na to sa kolikom se problemima nosila Valensija, pre svega u realizaciji. Na Balaidosu Slepi miševi kao da su u sekundi shvatili u čemu su do sada grešili. Ono što ih je mučilo na početku sezone u Vigu je predstavljalo najjače oružje gostiju.

Ako bismo gledali šanse Selta je bila apsolutno ravnopravan rival. Međutim, ne broje se šanse, već golovi, a Valensija je iz pet šuteva ka protivničkom golu postigla - pet golova! Stekao se utisak da bi Pako Alkaser i u poslednje vreme osporavani Dani Pareho danas mogli da pogode i sedmicu na lotou samo da su hteli.

Posebno je Pareho bio raspoložen, jer je pored dva gola, koliko je uz svoje ime upisao i Alkaser, upisao i asistencije za preostala tri pogotka saigrača. Savršen kraj nedelje u kojoj su ga javno kritikovali i trener Nuno Santos i navijači. Prvi Parehov gol bio je testament njegovom umeću. Čudesno precizan slobodnjak u sam rogalj gola Serhija Alvareza u poslednjim sekundama prvog poluvremena. Potez koji je rešio meč, mada bi bilo pogrešno misliti da se Selta tada predala. Ali se nervoza i strah od poraza uvukao u tim Manuela Beriza o čemu svedoči i katastrofalna greška Džonija Kastra za drugi Alkaserov gol. Bio je to kraj.

Valensija se polako penje ka vodećoj petorci. I Selta je još tu. I ne deluje kao da je izgubila igru ma šta današnji rezultat govorio. Ali samopouzdanje je opasna stvar. Kad se izgubi.


Celta Vigo 1-5 Valencia HD _ All Goals and Full... by hamdosbetdos

 

Primera, 11. kolo:

Petak:

Las Palmas – Real Sosijedad 2:0 (1:0)
/Viera 28, Arauho 51/

Subota:

Selta – Valensija 1:5 (1:2)
/Fernandez 24 - Alkaser 13, 46, Pareho 45, 64, Mustafi 79/

18.15: Levante – La Korunja
20.30: Eibar – Hetafe
20.30: Rajo Valjekano – Granada
22.05: Malaga – Betis

Nedelja:

12.00: Atletik – Espanjol
16.00: Barselona – Viljareal
18.15: Atletiko – Hihon
20.30: Sevilja – Real Madrid

(FOTO: Action Images)


tagovi

ValensijaŠpanijaSeltaPrimeraPako AlkaserEvropaDani Pareho

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara