""
""

Klinke Valensije su čudo - u muškoj ligi imaju 10 od 10, gol razlika 62:3!

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.01.18. | 16:30

Neverovatan uspeh ženske ekipe Valensije u kategoriji petlića

Valensija ubedljivo vodi na tabeli petlića u španskoj drugoj ligi sa maksimalnim učinkom posle 10 odigranih kola. I ništa tu ne bi bilo čudno ni tako posebno da se ne radi o ženskoj ekipa koja se takmiči u muškoj, odnosno ligi dečaka.

Izabrane vesti

Koliko su ove devojčice dominantne u kategoriji do 12 godina svedoči i podatak o gol razlici - na pomenutih 10 mečeva dale su čak 62 gola, a primile samo tri.
“Prošle sezone je ova ekipa osvojila žensku ligu i zato smo odlučili da ove igramo sa dečacima. Imamo sličnu situaciju sa još dve naše ženske ekipe u ostalim starosnim kategorijama. Ako ne bi igrale sa dečacima, ove devojke ne bi mogle da napreduju”, rekao je Serhio Fernandez, koordinator ženskog fudbala u Valensiji za lokalni list El Merkantilo.

On je pokušao i da objasni u čemu je tajna uspeha devojčica iz Valensije.
“Naučna je činjenica da devojčice ranije sazrevaju od dečaka i psihički i fizički. Kasnije muškarci postanu jači, ali do 12. godine života ta razlika se i ne vidi toliko. A pošto devojčice brže sazrevaju, lakše im je i da shvate neke fudbalske koncepte”, dodao je Fernandez.

Inače, u pomenutoj ligi petlića, drugom rangu, takmiči se 10 ekipa. 

(FOTO: Youtube printscreen)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara