""
""

Ključ Mitrovićeve sudbine drži Nant? U Premijer ligi nema rešenja!

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.01.18. | 14:45

Sve zavisi od konačnog raspleta na relaciji Nant - Brisel

Nije bilo sreće za Aleksandra Mitrovića u dosadašnjem toku prelaznog roka, ali bi istu srpski napadač mogao da pronađe u njegovom samom finišu

Izabrane vesti

Ostanak u Njukaslu nije opcija, a sve je manje otvorenih mogućnosti za momka koji traži uhlebljenje i klub koji će mu dati minutažu uoči Mundijala u Rusiji. Njukasl je na pragu da potpuno stopira pregovore sa Brajtonom zbog toga što se radi o direktnom rivalu u borbi za opstanak, zbog čega je Njukasl već odbio dve ponude, a nedavno je Rafa Benitez i sam potvrdio da Mitrovića neće prodati nijednom klubu u Premijer ligi. 

Ključ Mitrovićeve sudbine mogao bi da bude Nant. 

Francuski sportski dnevnik L'Ekip javlja da je Nant u aktivnim pregovorima sa Anderlehtom za Lukaša Teodorčik, koji ove sezone igra neprepoznatljivo loše u odnosu na prošlu godinu. Svega šest golova u svim takmičenjima nisu uverila trenera Hajna Vanhejzebruka da je on pravi igrač za Kraljevski klub iz Brisela, zbog čega se ovaj razmišlja da ipak ove zime angažuje Mitrovića.

Vanhejzebruk je još na otvaranju zimske pijace rekao da ne želi Mitrovića i da je on nerealna opcija za klub jer nema da plati 15.000.000 evra za transfer, dok pozajmica ne bi bila pravo rešenje. Ali, ukoliko Teodorčik ode u Nant, Anderleht ostaje samo sa Silverom Đanvulom kao jedinim pravim centarforom, pošto je početkom godine iskusni Hamdi Harbauji otišao u Standard. 

Dakle, Anderlehtu je napadač preko potreban ukoliko želi da napadne titulu, a Mitrović bi mogao da bude pravo rešenje. Tačnije, bio bi to posao iz kojeg bi profitirale sve tri strane. Njukasl bi se rešio igrača na koga ne računa, Mitrović bi dobio minute i priliku da se raspuca, a Anderleht proverenog napadača, koji je svojevremeno bio strah i trepet za golmane širom Belgije. Doduše, Njukasl ne bi izvukao željenu finansijsku dobit, s tim da traženih 15.000.000 evra u ovom trenutku niko ne želi da plati.

Takođe, Njukasl uporno radi na dovođenju Mitrovićeve zamene, odnosno napadača koji bi bio bez premca. Fajenordov talentovani golgeter Nikolaj Jorgensen je meta, ali su Svrake već dva puta odbijene. Poslednja ponuda glasila je na 17.000.000 evra, dok aktuelni holandski šampion traži bar 22.000.000.

Biće ovo nekoliko zamršenih dana za srpskog napadača...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aleksandar MitrovićAnderlehtBelgijaEngleskaEvropaFrancuskaLiga 1Lukaš TeodorčikNantPremijer ligaŽupiler Pro liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara