"čudo u Madridu"
"čudo u Madridu"

Klupa prosjačka, a ne Kraljevska! Leganes usred Madrida izbacio Real! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.18. | 23:19

Veliko iznenađenje u Kupu kralja

čudo u MadriduMesecima su madridski mesiji kritikovali Zinedina Zidana zbog toga. Nije želeo bilo kakva pojačanja, uporno je ponavljao da na klupi ima kvalitet koji može da glavnim zvezdama pomogne da iznesu sezonu. Ali videlo se iz aviona da ni on sam ne veruje u njih. A posle večerašnjeg izdanja u revanšu četvrtfinala Kupa kralja verovatno niko više ne veruje u njih. Leganes je nasred kultnog stadiona "Santjago Bernabeu" priredio jedno od najvećih iznenađenja sezone i izbacio Real pobedom od 2:1!

I što je najgore, uopšte nije bilo nezasluženo! Štaviše, u prvih 45 minuta Leganes je bio daleko bolji tim na terenu. Bezgrešan u odbrani, konkretan u napadu.

Izabrane vesti

Ipak, čak ni kada je u 30. minutu Ašraf Hakimi poslao rizičnu povratnu loptu ka Naču Fernandezu, a ovaj se spetljao i prepustio je Haviju Erasu, koji je evrogolom sa ivice kaznenog prostora matirao Kika Kasilju za vođstvo gostiju od 1:0 niko nije ni posumnjao da će kruna Kupa kralja zaista i pasti sa kraljeve glave.

Upravo to se desilo.

Jednostavno, Realova klupa nije nivo kraljevskog kluba. Prošle sezone na njoj je sedeo i jedan Hames Rodrigez, Rafael Varan se menjao sa Pepeom... Ovo sada prosto nije taj nivo. 

Pa ipak, kad je Karim Benzema posle veoma dobre akcije sa Lukasom Perezom na još lepši način prebacio Nerea Šampanja ceo svet je verovatno pomislio: kreće! Kreće kanonada, Realova srdžba. Ceo svet je pomislio da će se Leganes pokajati što je Kralja uopšte žacnuo.

Ceo svet osim Asijera Garitana,  koji je na klupi Leganesa sedeo i dok je klub igrao u trećoj ligi, i njegovih izabranika. U 55. minutu Havi Eraso je još jednom zablistao. Ovaj put u ulozi pakera. Gađao je Brazilca Gabrijela u trepavicu, a ovaj zakucao loptu u mrežu.

Kasilja je još jednom bio nemoćan. Odbrana je zakazala.

Pošteno bi međutim bilo odgovornost podeliti na ravne časti. Bez Kristijana Ronalda, Gereta Bejla, Tonija Krosa, sa Kazemirom, Lukom Modrićem i Danijem Karvahalom na klupi, Real je jednostavno tek iznad prosečan tim.

Podbacili su Marko Asensio i Isko od kojih se najviše očekivalo. Hakimi, Ljorente, Kovačić... Isuviše tanko za Realove visoke standarde.

Uskoro opširnije...

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaKup kraljaLeganesPrimeraReal MadridŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara