Ko će ovde bolje da prođe - Inter sa bekom za 35.000.000 ili Valensija sa vezistom od 25.000.000 evra?

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.03.18. | 14:03

Pored toga, Nerazuri naciljali i treće besplatno pojačanje

Došli su privremeno - ostaće trajno. Žoao Kanselo u Interu i Žofri Kondogbija u Valensiji za veoma kratko vreme ubedili su trenutne poslodavce da im ponude nastavak saradnje i kako sad stvari stoje to će se i desiti. Portugalac će ostati na Meaci,a Francuz na Mestalji, pošto su i Italijani i Španci odlučili da otkupe njihove ugovora.

Kanselo je letos stigao među Nerazure na jednogodišnju pozajmicu iz Valensije, u početku se borio sa povredom, kasnije mu je trebalo vremena da se izbori za mesto u timu, ali kad je zauzeo poziciju desnog beka kod Lučana Spaletija igra redovno. Što je još važnije - kvalitetno. Zato su u klubu odlučili da aktiviraju otkupnu klauzulu koja je postavljena na 35.000.000 evra. Jedini problem za Inter je što taj posao mora da završi pre 30. juna, kako bi „ispeglao“ poslovne knjige i prošao UEFA finansijski fer-plej.

Izabrane vesti

Već deo tog novca - precizno, 25.000.000 - u Milano bi trebalo da stigne iz Valensije, jer su Slepi miševi prezadovoljni kako se kod trenera Marselinja snašao Žofri Kondogbija, koji u Seriji A nije mogao ni da opepeli. I on je poslat na pozajmicu, igra sjajno, daje čak i golove, jedan je od protagonista napada na Ligu šampiona i čelnici su rešili da otkupe njegovo ugovor. Realizacija posla se očekuje do 31. maja, novac će odmah leći na račun Intera koji posle toga ima još mesec dana da stvori 10.000.000 evra i otkupi Kanselov ugovor.

Sve se to dešava u situaciji kad iz Kine stižu glasine da je predsednik Suning grupe Žang Đindong rešio da zavrne slavinu. Odnosno, da ne bude velikih ulaganja u klub, što znači da će se u narednom prelaznom roku trostruki oprvak Evrope ograničiti mahom na pozajmice ili slobodne igrače. Osim ukoliko ne proda Maura Ikardija za više od 100.000.000 evra i tako dobije keš kojim može da formira tim.

Dok se to ne desi, Inter već ima dogovore sa štoperom Lacija Stefanom de Frajom i levim spoljnim Juventusa, Kvadvom Asamoom, a kao treće besplatno pojačanje pominje se Brazilac Bernard iz Šahtjora, pošto mu za tri meseca ističe ugovor sa Ukrajincima.

(FOTO: Action images)


tagovi

Žofri KondogbijaŽoao KanseloBernard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara