""
""

Konačno: Lusijano Vijeto na Mestalji! Ajala je rekao - dovedite ga, ali je „stručnjak“ Lim uzeo De Paula

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.01.18. | 17:01

Zašto nije prošao 2014. i šta će od njega da napravi Marselino?

Lusijano Vijeto na Mestalji. Konačno. Ono što je najavljivano prethodnih dana, dobilo je potvrdu tako što je 24-godišnji Argentinac stigao u Valensiju. U pitanju je pozajmica do kraja sezone, posle koje će Slepi miševi imati pravo da otkupe ugovor napadača Atletiko Madrida.

U novom klubu Vijeto će nositi dres broj osam, a glavni zagovornik njegovog angažmana je trener Marselino, koji ga je po dolasku u Primeru trenirao u Viljarealu i na Madrigalu nagovestio uzlet do kasnijeg transfera vrednog 20.000.000 evra, koliko su ga platile Jorgandžije. S obzirom da kod Dijega Simeonea ne igra (tek 520 minuta na deset utakmica ove sezone), a ugovor mu ističe juna 2021. privremena selidba je logična posledica takvog statusa i prilika da se Lusijano vrati na nivo s početka karijere.

Izabrane vesti

Odrednica „konačno na Mestalji“ nije slučajna.  Lusijano Vijeto je trebalo da završi u Valensiji još leta 2014. Tad mu je bilo 19 godina i važio je za jednog od najtalentovanijih Argentinaca u svom uzrastu. Igrao je za Rasing iz Aveljanede, čiji sportski direktor je u to vreme bio Roberto Ajala, nekadašnji štoper i kapiten Valensije. S obzirom na sjajne poslovne odnose sa svojim klubom, Ajala je Špancima preporučio četvoricu igrača Rasinga: Farinu (sad u Benfiki), Bruna Zukolinija (Mančester Siti), Rodriga de Paul (Udineze) i Lusijano Vijeto.

Bilo je to vreme haotičnih poslovnih poteza na Mestalji i sumnjivih transfera pod patronatom singapurskog gazde Petera Lima. Njegova korporacija odlučila je da dovede Rodriga de Paula i platila ga 5.000.000 evra. Ajala je bio razočaran što izbor nije pao na Vijeta, ali nije odustajao. Predložio je Valensiji da potpiše predugovor sa njim, ali je scenario odbio predsednik Rasinga.

Do dogovora nije bilo ništa, da bi šest meseci kasnije reagovao Viljareal, istresao 5.500.000 i doveo ga na Madrigal, gde je počeo da ga brusi trener Marselino. U prvoj sezoni Vijeto je zablistao, dao 20 golova (plus osam asistencija) i bilo je jasno da mu se smešio veći klub. Javio se Atletiko i za 20.000.000 odveo u Madrid.

Prošlu sezonu proveo je u dresu Sevilje, takođe na pozajmici. Sad kad Valensija ponovo igra dopadljiv fudbal čini se da ima prostora da Lusijano Vijeto opet pokaže šta zna. Iako je okružen Simoneom Zazom, Santijem Minom i Rodrigom, koji ove sezne sjajno guraju u napadu.

P. S. Rodrigo de Paul, koga je Valensija izabrala umesto Vijeta sad je u Udinezeu.

(FOTO: Twiter/Valencia)


tagovi

Atletiko MadridEvropaLusijano VijetoPrimeraŠpanijaValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara