"crveni karton za Kosanovića"
"crveni karton za Kosanovića"

Kosanović tragičar poslednjeg kola u Belgiji, Standard ne ide u plej-of! Klub Briž dva koraka ispred svih, vaskrsenje Vesterloa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.03.16. | 20:09

Vesterlo ispao, Sent Truden bukvalno završio sezonu već sredinom marta

crveni karton za KosanovićaVeliki Standard na niskim granama. Desetostruki prvak Belgije, osvajač Kupa pobednika Kupova iz 1982. godine ove sezone će se takmičiti u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope, pošto mu je na koncu regularnog dela takmičenja izmaklo mesto šampionskom baražu. I sav taj teret pao je na leđa našeg Miloša Kosanovića, koji je u 10. minutu gostovanja kod Mehelena naivno zaradio crveni karton i dozvolio timu Aleksandra Jankovića da se poigra sa slavnim klubom iz Liježa - 4:0.

Kosanoviću je, naime, u tom kobnom trenutku pobegao jedan igrač domaćeg tima, srpski internacionalac, koji je u Lijež stigao baš iz Mehelena, rukom ga samo malo povukao, a sudija se možda i malo prestrogo obzirom na momenat, ali svakako u skladu sa propisima, odmah latio crvenog kartona. I označio početak Standardovog debakla.

Izabrane vesti

Informacija koja je sa oduševljenjem primljena u Varegemu. Ulila je Zulteu ogromnu energiju koja je za posledicu imala pobedu od 3:0 protiv Muskrona čime je rešena i poslednja dilema o tome ko će u plej-of.

Ostale su se ticale samo bodovnog salda pred početak razigravanja, a poslednji rezultati kažu da će Klub Briž krenuti sa “pol pozicije“ pošto je minimalcem na gostovanju kod Everlea sebi obezbedio “čak“ dva boda prednosti u odnosu na Gent imajući u vidu da je branilac titule mogao samo do 1:1 protiv ekipe Šarlroa.

Anderleht je deklasirao Kortrajk sa 3:0, pa će biti dva dodatna stepenika ispod, a još tri koraka iza biće Ostende, koji je u Genku doživeo težak poraz - 1:4. Genk će u plej-ofu krenuti sa bodom manje. Da pojasnimo, izgledaće to ovako...

Klub Briž 32, Gent 30, Anderleht 28, Ostende 25, Genk 24, Varegem 21.

E sad, ako ste mislili da ne može komplikovanije grdno ste se prevarili, pošto su Belgijanci pred početak ove sezone rešili da nam dodatno zamute razum. Dakle, prva dva idu u Ligu šampiona, dok Klub Briž, kao prvoplasirani iz regularnog dela, ima zagarantovano mesto u trećem krugu kvalifikacija za Ligu Evrope. Možda će čak i direktno u grupnu fazu, ali samo pod uslovom da oba finalista nacionalnog Kupa osvoje dva prva mesta i na prvenstvenoj tabeli.

Promena je još nekoliko. Recimo, za razliku od kraja regularnog dela u kome se u slučaju istog broja bodova gleda veći broj pobeda, u plej-ofu i plej-ofu za Ligu Evrope odlučivaće poredak na koncu prvog dela sezone. To je, kao i ono gore sa garantovanim mestom u Evropi, ustupak timovima koji su proteklih godina bili prvi posle 30 kola, a onda ostajali kratkih rukava. Novotarija ima i na dnu s obzirom da će sada - umesto onog bizarnog razigravnja dva poslednja tima u pet mečeva - fenjeraš direktno u drugu ligu, a tim odmah iznad njega je već sada, a tek je 13. mart, bukvalno završio sezonu?!

U prevodu - Everle ide u drugu ligu, Muskron, Sent Truden i Vesterlo imaju po 30 bodova, ali... Sent Trudem ima osam pobeda i ide u plej-of za plasman u Ligu Evrope, dva preostala kandidata su poravnata na sedam, ali Muskron ima značajno bolju gol razliku, pa igrači Vesterloa već sada mogu na letovanje.

U plej-ofu za Ligu Evrope, igraće se u dve grupe. Prvu će činiti Standard, Kortrajk, Beveren i Muskron, drugu, iliti Grupu B, Šarlroa, Mehelen, Lokeren i Sent Truden.

Ako smo nešto slučajno omašili, a sigurno nismo ove najbitnije podatke, oprostite, nije bilo lako izračunati sve.

Pro liga, 30. kolo:

Anderleht - Kortrajk 3:0 (1:0)
/Okaka Čuka 6, Ahempong 49, Mbođi 60/

Genk - Ostende 4:1 (2:0)
/Samata 24, Bejli 39, Pozuelo 81, De Kamargo 88 - Sijani 90/

Mehelen - Standard Lijež 4:0 (3:0)
/Hani 12, 78, Verdije 15, 42/

Everle - Klub Briž 0:1 (0:0)
/Fosen 65/

Šarlroa - Gent 1:1 (0:0)
/Perbe 49  -Dežage 55/

Vesterlo - Beveren 1:0 (1:0)
/Kols 29/

Zulte Varegem - Muskron 3:0 (1:0)
/Esikal 2, Lepoan 54, Leje 58/

Sent Truden - Lokeren 1:1 (0:0)
/Boli 90 - Harbaui 82/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

VesterloStandard LiježŠarlroaŽupiler Pro ligaOstendeMuskronMiloš KosanovićMehelenLokerenKlub BrižHeverleGentGenkEvropaBelgijaAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara