Radost fudbalera Koventrija
Radost fudbalera Koventrija

Koventri ušao u viši rang prvi put posle pola veka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.05.18. | 17:54

Zvuči neverovatno...

Sećate se Koventrija? Ako ni po čemu drugom, a ono po čuvenim Marokancima Mustafi Hađiju i Jusufu Čipu i tada mlađanom Robiju Kinu iz vremena kada su nastupali u Premijer ligi početkom 21. veka.

Taj klub, sada novi trećeligaš, ostvario je danas još jednu istorijsku pobedu na Vembliju, koja nije u rangu onog FA kupa iz 1987. godine, ali je važna jer ih je vratila u viši rang posle sumornog ispadanja na rub amaterskog fudbala. Zanimljivo, posle ravno 51 godine (sezona 1966/67), Koventi je izborio povratak u viši rang, a od 2001, kada su ispali iz Premijer lige, išli su samo nadole. Do danas...

Izabrane vesti

Prošlog leta, pod teretom finansijskih problema, Nebeskoplavi su ispali u Ligu 2, a dok su se konsolidovali i dobili novu upravu, direktne vize za Ligu 1 već su bile podeljene. Zato im je ostalo da kroz baraž pronađu put do Lige 1, što su učinili. Posle favorizovanog Nots Kauntija fudbaleri menadžera Marka Robinsa porazili su danas i Eksiter ubedljivo u finalu baraža sa 3:1 (0:0).

U lepoj atmosferi, pred tačno 50.196 gledalaca, igrači Koventrija su ovog popodneva zgromili rivala u drugom poluvremenu, a svi golovi koje su timovi postigli, bili su jako lepi, kao da nisu u pitanju četvrtoligaški igrači.

Džordan Vilis, Džordan Šipli i Džek Grimer bili su strelci za Koventri, dok je na drugoj strani utešni pogodak za Eksiter dao Kajl Edvards u 89. minutu.

LIGA 2 - finale baraža

Eksiter - Koventri 1:3 (0:0)
/Edvards 89 - Vilis 49, Šipli 54, Grimer 68/

Foto: Action Images


tagovi

sportsko klađenjeEngleska 4

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara