""
""

Kraljica prelaznog roka - Sampdorija! Doktorska disertacija na tandemu iz Višegradske grupe za 60.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.06.17. | 11:25

Poznati svi detalji dolazaka Veslija Snajdera, Josipa Iličića i Đanluke Kaprarija, čeka se Stevan Jovetić, a mete su napadač Real Madrida i maldi reprezentativac Španije

Kada klub ima dobar skauting, pare same dolaze. Sampdorija je za godinu dana očitala lekciju skautima i direktorima mnogo bogatijih i većih klubova kako se dovode i prodaju igrači. U roku od nekoliko dana, slavni klub iz Đenove je inkasirao skoro 60.000.000 evra na dvojici mladih talenata koje je dovela „ ispod radara“ iz zemalja Višegradske grupe (zajednički naziva za Češku, Poljsku, Slovačku i Mađarsku) i potom ih lansirala u fudbalsko sazvežđe.

Izabrane vesti

Sampdorija je pre dve godine za samo milion evra kaparisala štopera Milana Škrinijara iz Žiline, a onda ga dovela prošlog leta i napravila od njega jednog od najpoželjnijih štopera Serije A. Slovak je u debitantskoj sezoni odigrao svaki meč za Samp u Seriji A i juče završio 27.000.000 evra težak transfer u Inter. Koji sa bonusima može da naraste ni do 30.000.000 evra. Šta reći i ovakvoj proceni? Fantastično!

Prošlog leta je Sampdorija iz praške Slavije za 4.000.000 evra dovela tada anonimnog napača Patrika Šika. I za samo godinu dana od njega napravila takvu senzaciju da je čak i Juventus morao da požuri i istrese pare na sto kako mladog Čeha ne bi preoteo neki drugi klub. Juve nije mnogo razmišljao i ekspresno je platio 30.500.000 za sjajnog napadača.

Ni to nije sve. Sampdorija ima još jednog momka iz Poljske koji bi ubrzo mogao da donese zaradu. Maladi reprezentativac Karol Lineti je prošlog leta došao iz Leha za 3.000.000 evra, a sada vredi 10.000.000 evra. Međutim, klub ne želi ni da razgovara o njegovoj prodaji jer je prethodnim prodajama napunio kasu i zadržaće Linetija još makar godinu dana kako bi mu skočila cena.

Prosto je neverovatno kako je Sampdorija napravila skauting po Češkoj, Poljskoj i Slovačkoj, kakve bisere je dovela za sitne pare. Razigrala ih i potom ih prodala za ogroman novac. Da ne zaboravimo, doveli su i kapitena malde portugalske reprezentacije Bruna Fernandeša za 6.000.000 iz udinezea i prodali ga lisabonskom Sportingu za 9.000.000 evra. Zaradiće i na Luisu Murijelu kojeg su doveli za 12.000.000 evra, a sada bi mogli da ga prodaju Sevilji za 20.000.000 evra...

Pošto je klupska kasa popunjena do vrha, sada sledi dovođenje pojačanja. I to kakavih! Nekoliko atraktivnih imena se povezuje sa Sampdorijom, a najbliži potpisu je Vesli Snajder!

Slavni Holanđanin ne želi da se vraća u Galatasaraj, a smatra da mu je još rano za američku MLS ligu. Hoće da se vrati u Italiju i u završnim je pregovorima sa Sampdorijom.
„Vesli želi u Sampdoriju. Trenutno je prelasku u Sampdoriju dap prioritet u odnosu na sve ostale zainetersovane klubove“, rekao je Snajderov menadžer Gvido Albers.

Klub i Snajder su već postigli dgovor oko ugovora iskusnog plemjkera. Snajder je pristao da u Đenovi zarađuje 2.000.000 evra po sezoni. čeka se samo da trener Đampaolo upali zeleno svetslo za realizaciju transfera.

Dogovoren je i transfer slovenačakog veziste Josipa Iličića. Fiorentina je pristala na 4.500.000 evra obeštećenja, a Slovenac će na ime trogodišnjeg ugovora zarađivati 1.100.000 evra po sezoni. U utorak dolazi na lekarske preglede i potpis ugovora. U sklopu Škrinijarevog transfera, Sampdorija je dobila i talentovanog vezistu Đanluku Kaprarija čiji je ugovor bio u zajedničkom vlasništvu Intera i Peskare. Vrednost Kaprarijevog transfera je 13.000.000 evra, a igrač će zarađivati 700.000 evra godišnje u narednih pet sezona.

Sledeća velika želja Dorijana je Stevan Jovetić. Crnogorski napadač je u vlasništvu Intera, želi da se vrati u Sevilji, ali Španci ne nude dovoljno para. Inter ga je ponudio i Romi, a Sampdorija se nada da i za nju ima šanse u toj priči i da iz Snajdera može da dovede još jedno zvučno fudbalsko ime poput Jovetića.

Želja i je mladi napadač Real Madrida, Marijano Dijas, ali Lion nudi više para za Kostarikanca. Sampdorija pokušava da dovede Horhea Merea iz Sporting Hihona. Ovaj štoper je standardan u mladoj reprezentaciji Španije na aktuelnom EP  u Poljskoj, a Sampdorija pokušava da završi pozajmicu s obaveznim otkupom ugovora.

Dakle, ovih dana je baš burno na stadionu Luiđi Feraris jer nekadašnji vicešampion Evrope radi sjajne stavri na fudbalskoj pijaci. Gostovanje Sampu će naredne sezone biti jedno od najvrelijih za velike italijanske klubove...


tagovi

Vesli SnajderStevan JovetićSerija ASampdorijaJuventusJosip IličićItalijaInter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara