""
""

Krenuli Rumuni: Gaz Metan bez legende na klupi zakucao Gloriju za dno tabele

Vreme čitanja: 1min | pet. 22.02.13. | 21:19

U prvom meču prolećnog dela šampionata popularni Naftaši pregazili slabašnu četu iz Bistrice i gurnuli je ka ambisu druge lige

 

Krenuše nam i Rumuni. Istočne komšije su nastavile šampionat, a čast da otvore prolećni deo sezone su imali Gaz Metan i Glorija iz Bistrice. Epilog: očekivan. Lagana pobeda popularnih Naftaša od 3:1.

Izabrane vesti

Bila je to čudna slika za navijače Gaz Metana. Posle šest godina na klupi svog tima nisu videli legendu kluba Kristija Pustaija. Iskusni stručnjak je ove zime prešao u Panduri. Na klupi Naftaša je debitovao Điđi Mulcesku i lepo otvorio početak trenerske karijere kluba iz Medijaša. Pregazili su fenjeraša Gloriju i pokazali joj put ka drugoj ligi.

Posle pola sata igre Luljaku je udarcem glavom doveo domaće u vođstvo, ali su slabašni gosti ipak uspeli da izjednače i posle kontra napada koji je golom krunisao Antonače poravnaju rezultat. Ipak, domaći su u finišu prvog poluvremena opet prešli u vođstvo, kada je Bavab iskoristio grešku odbrane gostiju.

U nastavku meča, Glorija je bila bolji rival i propustila par dobrih prilika. Za to su kažnjeni kada je Bavab drugim golom na meču, bio precizan sa bele tačke i overio trijumf Gaz Metana. 

 

LIGA 1 - 20. kolo

Petak
Gaz Metan Medijas - Glorija  3:1 (2:1)
/Ljuljaku 31, Bavab 45+1, 60 penal – Antonače 34/

Subota
16.30: Konkordija  - Turnu Severin
19.00: Čahlalul – Panduri
19.00: Jaši – Rapid

Nedelja
17.00: Ocelul Galaci - Petrolul
19.30: Dinamo – Brašov

Ponedeljak
17.00: Astra Đurđu – Vitorul
18.30: Univerzitatea - Steaua
19.30: Vasluj - Kluž


tagovi

Điđi MulceskuEvropaGaz MetanGlorija BistricaLiga 1Rumunija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara