""
""

Lajpcigov plan za leto - Amin i Nadim

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.05.17. | 14:11

Da li je Serž Gnabri realna opcija?

Već u svojoj prvoj bundesligaškoj sezoni RB Lajpcig je ostvario primarni cilj zacrtan onog dana kada je klub osnovan - da se jednog dana Bikovi domognu Lige šampiona! Kako im je to pošlo za rukom mnogo pre nego što su svi očekivali, klupski čelnici moraju ekspresno da reaguju i isprate rezultate tima. To praktično znači da je potrebno spremiti ekipu za evropsku elitu. 

Čovek zadužen za transfere i kompletan sportski sektor u Red Bulovom klubu - Ralf Rangnik uveliko radi na pojačanjima. Nije mu lako, moraće da ispoštuje "filtere" koje je sam uveo, pa tako plata nijednog pojačanja ne sme da bude veća od 4.500.000 evra, a taj ko bi se ukalupio u tu sumu ne sme da bude stariji od 24 godine. 

Izabrane vesti

I s takvim stegama, međutim, Rangnik i te kao dobro ume da posluje. To je pokazao kada je dovodio Tima Vernera, Nabija Keitu, Emila Forsberga, Jusufa Poulsena... Nabrojani igrači dovedeni su praktično za siću - dobro, svi osim Keite - a sada vrede po tridesetak i kusur miliona evra.  

Rangnik planira da nastavi po dobro oprobanom receptu. Nemački mediji navodno su došli do njegovih planova za leto i objavili kako Lajpcig neće preterivati kada su u pitanju pojačanja za Ligu šampiona. Kiker piše da su tri najveće želje Bikova vezisti Amin Junes (23) iz Ajaksa, Nadim Amiri (20) iz Hofenhajma, odnosno krilni napadač Verdera Serž Gnabri (21). 

Prvi od njih, Junes, 2015. za 2.500.000 evra otišao je u Amsterdam iz Menhengladbaha i ove sezone eksplodirao. On je u Ligi Evrope i holandskom prvenstvu dao sedam golova i zabeležio 12 asistencija. Posebno je impresionirao protiv Šalkea u četvrtfinalu LE.  

Amiri nije dobio veliku minutažu kod Nagelsmana u Hofu, no i to što je odigrao bilo je dovoljno da pokaže o kakvom se talentu radi. Preferira centralno mesto u veznom redu, ali dobro se snalazi i kao levo krilo. Iako je počeo samo devet mečeva, ima solidan učinak od dva gola i četiri asistencije. 

I na kraju najpoznatiji od ove trojice - Serž Gnabri. Mladi reprezentativac Nemačke igra kao preporođen u Verderu (11 golova ove sezone) pa ne čudi što za "njegovo zdravlje" pita čak i Bajern. Snažni tamnoputi napadač biće daleko najveći izazov za Ralfa Rangnika. Gnabri je vezan čvrstim ugovorom do 2020. - za razliku od prve dvojica kojima sporazumi sa njihovim klubovima ističu narednog leta - tako da Verder ima svo pravo da zahteva ozbiljno obeštećenje. Šanse Lajpciga u eventualnoj trci sa Bajernom jesu nikakve, ali u slučaju da Bavarci odustanu...

U svakom slučaju Lajpcig je pikirao svoje mete. Sad kreće mukotrpan posao - pregovori.

(foto: Action Images)


tagovi

Amin JunesBundesligaEvropameđunarodni fudbalNemackaSerž Gnabri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara