"Radost igrača Heraklesa"
"Radost igrača Heraklesa"

Evropo, upoznaj Herakles (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 22.05.16. | 16:40

Simpatični tim sa istoka Holandije kao gost savladao Utreht sa 2:0 i prvi put u istoriji obezbedio plasman na međunarodnu scenu

Radost igrača Heraklesa

Završen je i plej-of za Ligu Evrope u Holandiji, a posle uzbudljivog dvomeča tamo će od leta prvi put u istoriji zaigrati ekipa Heraklesa, koja je napravila iznenađenje i kao gost savladala Utreht sa 2:0.

Izabrane vesti

Sjajna ekipa iz Almela uspela je da prevaziđe relativno loš rezultat iz prve utakmice kod kuće (1:1), pa je u revanšu na prepunom stadionu Galgenvarld zabeležila istorijski trijumf. Dugo je gost odolevao, gotovo cela Holandija je očekivala da Utreht dobije ovaj meč i izađe u Evropu, ali je u 68. minutu Tomas Bruns posle gužve ispred gola domaćina matirao golamana Bednareka za iznenađujućih 0:1.

Utreht je posle toga navalio, ali je posle nove lepe kontre gostiju u 85. minutu Pol Gladon izašao sam pred domaćeg golmana i rutinski pogodio za konačnih 2:0. Ekipa trenera Džona Stegmana time je kompletirala istorijski plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, sasvim zasluženo, jer je tokom cele sezone igrala lep i atraktivan fudbal.

Zato će publika u Almelu kao nagradu dogodine ugostiti neke od najboljih evropskih timova, a stadion Polman sa 13.000 sedišta biće sigurno premali da primi sve stanovnike ovog malenog grada, koji se ponose klubom koji nosi ime sina grčkog boga Zevsa.

Za one koji vole istoriju i tradiciju spomenimo i da je Herakles dva puta bio šampion Holandije (1927 i 1941). 

(FOTO: Screenshot)


tagovi

Vout VeghorstUtrehtPol GledonHolandijaEredivizija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara