"Đorđe Jorović sa svojim timom"
"Đorđe Jorović sa svojim timom"

Liga Kuvajta – za pare ne brinite!

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.03.14. | 13:14

Đorđe Jorović za MOZZART Sport otkriva kako je raditi u jednoj od najbogatijih zemlji sveta

Đorđe Jorović sa svojim timomFudbalski je stasavao u beogradskom Radu, Partizanu, Obiliću, Teleoptiku i Sinđeliću. Potom je upisao Višu trenersku školu koju je uporedo završavao sa DIF-om. Trenerski počeci vezuju ga za Građevinare i sadašnjeg trenera Partizana Marka Nikolića. Prvi inostrani angažman Đorđe Jorović  imao je u Danskoj, da bi potom dobio poziv iz Kuvajta i trenutno sa dosta uspeha radi u klubu Al Sahel.
"Liga Kuvajta je poluprofesionalna, sa dosta dobrih igrača i može se reći da je ofanzivna što se vezuje za mentalitet Kuvajćana", kaže na početku razgovora Jorović.
"Svi klubovi su dobrostojeći jer država odvaja dobar deo novca, a igrači imaju prostor za napredovanje. Fudbaleri su uglavnom domaći, ali ima igrača iz Tunisa, Brazila, Nigerije...U ovom momentu ovde nema igrača iz Srbije. Inače, interesantno je raditi u Kuvajtu, ima određenih specifičnosti i svako ko dođe ovde mora da se naoruža strpljenjem".

Koliko država obezbeđuje novca za sport, pa i fudbal?
"Veći deo para obezbeđuje država, ali u pojedine ekipe ulaze šeici koji dodatno pojačavaju finansije i tako motivišu sve u klubu. Ima igrača koji pored  fudbala imaju neki stalni posao, gde su dobro plaćeni, pa ih je teško dodatno motivisati".

Izabrane vesti

Koji klubovi u Kuvajtu igraju velike derbi utakmice?
"Najbolji timovi su Kacija, Kuvajt, Al Arabi i Al Jahra. To su noseći timovi čije utakmice posmatra veći broj gledalaca. Sportski kanal Kuvajt sport 3 prilično dobro prati dešavanja na svim utakmicama, a posebno derbi mečeve. Pored fudbala dosta se prate odbojka i rukomet".

Navijačice KuvajtaDo kraja lige ostalo je sedam kola. Kakvi su ciljevi kluba?
"Prošle godine postojale su dve lige sa po osam klubova. Sad ima jedna liga sa 14 ekipa, ali nema ispadanja. Naša nova uprava želi stabilan klub koji će moći i da prodaje igrače, a već postoji zainteresovanost za dvojicu. Takođe, cilj je da se plasiramo do sedme pozicije".

Da li se tamošnji timovi ugledaju na evropske lige?
"Da naravno, pokušavaju da kopiraju najjače lige na Starom kontinentu. Najviše se gledaju Premijer liga i Primera. Kad se igraju veliki derbiji, tržni centri su puni, ljudi su u sportskoj opremi, na primer, Reala i Barselone, pa se navija kao na stadionu".

Kako ti je za život van fudbala?
"Dobio sam na korišćenje stan i auto, blizu sam mora... prilično se družim sa našim ljudima koji ovde rade. Posebno sa trenerima koji su proveli više godina, poput Siniše Radaka koji je zaslužan za moj dolazak. Potom sa Milenkom Bjelićem, legendom Kuvajta Draganom Šupićem koji je 28 godina ovde.  Kuvajt je veoma bezbedna zemlja, ovde se zakoni poštuju, nema alkohola, droge..."

Kakvi su ti dalji planovi?
"Prvo želim da zaključim aktuelni šampionat, a potom će uslediti pregovori sa klubom, izložićemo nove planove rada, postaviti nove ciljeve, sve je otvoreno", zaključio je Jorović.


tagovi

međunarodni fudbalKuvajtĐorđe JorovićAl SahelAl Kuvajt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara