Lista za odstrel - Kavani, Pastore, Rabio...

Vreme čitanja: 4min | pon. 02.04.18. | 14:59

Naser al Kelaifi spreman da presavije tabak i krene u veliku rekonstrukciju

Nezadovoljstvo zbog (pre)rane eliminacije u Ligi šampiona uprkos silnim ulaganjima i dalje ne jenjava u Parizu. Nije tajna da je prvi čovek Pari Sen Žermena Naser al Kelaifi bio jako nezadovoljan posle ispadanja iz elitnog takmičenja i da svoj bes nije krio u razgovoru sa svlačionicom. Šamarčina u dvomeču s Realom došla je kao znak da je došlo vreme za velike kadrovske promene, Unaj Emeri već broji poslednje dane na klupi, a prvi na listi za odstrel naći će se Edinson Kavani, Adrijen Rabio i Havijer Pastore

Situacija sa Unajem Emerijem je kristalno jasna - sezona će se privesti mirnom kraju, kako bi se posle trofeja u Liga kupu overila i nova šampionska kruna u Francuskoj, a u međuvremenu će se pronaći novo rešenje za duže staze. Ugledni radio Monte Karlo otkrio je da je PSŽ već izabrao, ali je ostao enigmatičan po pitanju imena jer je objašnjenje bilo da "novi trener nije ni Italijan, ni trenutno slobodan". 

Izabrane vesti

Što se pomenutog trilinga tiče, francuskim fudbalskim nebom sve glasnije odjekuju informacije da će i oni na kraju sezone pakovati kofere, s tim da pažljivo ostavljaju prostor za obrt konstatacijom da će njihovu sudbinu odrediti novi trener. Doduše, priča se i da Naser al Kelaifi ima blagoslov klupskog čoveka iz senke, Jasima al Tanija, da radi na rekonstrukciji i pre nego što novi trener bude imenovan. Razlog zašto će ih PSŽ verovatno prodati jesu obaveze prema finansijskom fer-pleju, a onda i veća mogućnost kupovine od leta. 

Kavani je posle osvajanja Liga kupa u subotu donekle najavio da bi ovog leta mogao da promeni sredinu.
„Nadam se da će se ljubavna priča sa Pari Sen Žermenom nastaviti. Želim da ostanem, što je i normalno, ali ne zavisi uvek samo od igrača“, rekao je Matador, koji je u aprilu prošle godine produžio ugovor do 2020.

Nezadovoljstvo urugvajskog centarfora statusom u klubu ipak je tema o kojoj se mesecima govori. Kavani je prvo bio u senci Zlatana Ibrahimovića, ali je njegovim odlaskom uspeo da iskoči u prvi plan, da bi nedavno oborio klupski rekord po broju golova u dresu PSŽ. U prošloj sezoni, kada je bio prvi centarfor ekipe, PSŽ je izgubio šampionsku titulu, posle čega je klub radikalnom merom postupio i iskeširao 222.000.000 evra za Nejmara, koji ga je ekspresno zasenio i preuzeo mu sve glavne uloge u timu.

Posle brojnih tenzija u svlačionici, klupska vrhuška je reagovala tako što je Kavaniju oduzela sve privilegije. Navodno, PSŽ je postavio Kavanijevu cenu na čak 63.000.000 evra - suma koju je klub platio Napoliju 2013. godine.

Odlazak Havijera Pastorea je „bajata“ priča, pošto je kreativni vezista odavno skrajnut kod Emerija, a zimus je bio na pragu odlaska u Inter. Posle napetih pregovora Pastore je ipak ostao u PSŽ, uprkos želji da zaduži opremu Nerazura kako bi ipak bio u igri za Mundijal u Rusiji. Razlog ovakvog raspleta bio je nemogućnost Intera da isprati zahteve pariskog kluba i odmah isplati 30.000.000 evra, pošto je iz Milana stigla ponuda za pozajmicu do kraja sezone, uz obavezu kupovine na leto.
„Nikada ne znate šta će se desiti na tržištu. Imam još godinu dana ugovora, a na kraju sezone sešću sa klupskom upravom kako bismo našli rešenje za ovu situaciju“, izjavio je nedavno Pastore.

Havijer Pastore je prvo veliko pojačanje u eri katarskih milijardera na čelu PSŽ. Palermu je 2011. godine plaćeno 42.000.000 evra.

Oko Adrijena Rabioa vodi se najviše polemike. Mladi francuski vezista odavno je viđen na izlaznim vratima Parka prinčeva, ali je mu je pružana nova šansa iznova i iznova. Dosad nije uspeo da pokaže svoje pravo lice i drži formu na visokom nivou u kontinuitetu, te da bude čovek od važnije uloge.

Baš kao i Pastoreu, Rabiou ugovor ističe u junu 2019, a proces produžetka ugovora stagnirao je u poslednjih godinu dana, uprkos tome što mladi vezista oseća veliku pripadnost klubu. Doduše, odigrao je vrlo dobro u prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv Reala, a odigrao je i nekoliko solidnih utakmica u dresu Francuske.

Odlazak je, ipak, verovatno njegova budućnost. Prošlog leta Barselona je pokušala da ubaci njegov ugovor u posao sa Nejmarom, ali je Pari Sen Žermen insistirao na tome da isplati otkupnu klauzulu za Brazilca. Poslednjih meseci Rabio se sve više dovodi u vezu sa Juventusom.

Dosta toga, opet, moglo bi da zavisi od toga da li će Real Madrid uspeti da privoli Nejmara da dođe na Santjago Bernabeu. Ako se to desi, PSŽ bi mogao da inkasira vrtoglavih 400.000.000 evra. A, to onda menja kupovnu strategiju na tržištu. 

Foto: Action Images


tagovi

Adrijen RabioEdinson KavaniHavijer Pastore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara