"Novak Đoković"
"Novak Đoković"

London: Gaske se uzalud trudio, Đoković zakazao duel sa Vavrinkom

Vreme čitanja: 1min | sub. 09.11.13. | 23:10

Srpski as pobedio Francuza i u polufinalu završnog turnira igraće protiv Švajcarca

Novak ĐokovićNajbolji srpski teniser Novak Ðoković savladao je Francuza Rišara Gaskea sa 2:1, po setovima 7:6 (7:5), 4:6, 6:3, u trećem, poslednjem kolu B grupe završnog mastersa sezone u Londonu.

Ðoković je ranije obezbedio plasman u polufinale, Gaske je nakon dva poraza bio otpisan, tako da večerašnji duel nije imao takmičarski značaj.

Srpski as je tokom dvočasovne borbe igrao sa oscilacijama, ali dovoljno dobro da zabeleži 10. pobedu nad Francuzom u njihovom 11. međusobnom okršaju.

Gaske se svim silama trudio da se barem jednom pobedom oprosti od ovogodišnjeg Masters kupa, dugo je odolevao svetskom broju dva, međutim, Ðoković je pravovremeno uhvatio ritam i rutinski okončao duel nakon brejka početkom trećeg seta.

Srpski teniser kao pobednik B grupe sutra u polufinalu sastaje se sa drugoplasiranim iz grupe A, Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom. Biće to njihov drugi susret za poslednjih nedelju dana, nakon što je Ðoković slavio u četvrtfinalu pariskog mastersa.

Ukupno su se sastajali 16 puta, a Ðoković je daleko uspešniji i vodi sa 14:2.

U drugom polufinalu Masters kupa igraju pobednik A grupe, Španac Rafael Nadal, i drugoplasirani iz B grupe, Švajcarac Rodžer Federer.

Turnir se igra za nagradni fond od šest miliona dolara.

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

atpATP LondonEngleskaEvropaNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara