""
""

Lud i fantastičan derbi, Ikardi het-trikom naterao Milan da poplavi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.10.17. | 22:24

Odluka pala iz penala u 90. minutu!

Sjajan milanski derbi, het-trik Maura Ikardija i pobeda Intera nad Milanom od 3:2! Dva puta je Milan stiztao do izjednačenja, ali treći put nije mogao pošto mu je Ikardi presudio golom iz penala u 90. minutu posle neverovatno glupog poteza Rikarda Rodrigeza. Interov kapiten je večeras tri puta bio u šansi da postigne gol  i sva tri puta je potvrdio da je strelac od rase i klase. Nešto što Milanu nedostaje... 

Izabrane vesti

Inter je bio bolji za nijansu u dosadnom, prvom poluvremenu. Milan je bio bolji u vatrenom, drugom poluvremenu. Ali Inter je svoje šanse uglavnom iskoristio i nije pravio gluposti kakve su pravili Rodrigez, Bilja, Bonući i ostali Milanovi igrač zaduženi za defanzivu. Inter je imao i sjajnog Samira Handanovića koji je u nekoliko navrata čudesnim inetrvencijama spasavao gol. Na drugoj strani, Donaruma nije odbranio ništa. Mada nije ni mogao nešto više kod primljenh golova... 

Spaleti nije imao mnogo dilema oko sastava osim trilinga na sredini terena. Na kraju je Žoao Mario ostao na klupi, a prednost su dobili Galjardini, Valero i Vesino. Sa druge strane, Montela je nastavio da forsira 3-5-2. Nije mogao da računa na povređenog Kalinića i suspendovanog Čalhanoglua, što mu je smanjilo manevar za ofanzivne zamisli. Borini je prešao na poziciju desnog beka umesto povređenog Kontija, uz najisturenijeg Andrea Silvu je igrao Suso kojem to nije prirodna pozicija i koji se mučio.

Raspoloženi Kandreva je prvi zapretio kada je pogodio prečku, a Inter je igrao pametnije i konkretnije u odnosu na Milan čiji su igrači previše komplikovali. Iz komplikacija Rosonera je došla i izgubljena lopta Rodrigeza posle koja je sevnula kontra za vodeći gol. Kandreva je idealno centrirao, Bonući zakasnio, a Ikardi matirao Donarumu.

Inter je mirno kontrolisao situaciju posle gola, a Milan je prvu pravu šansu imao u 44. minutu kada je Handanovića zaustavio Borinijev šut iskosa. Osim gola Ikardija, prvo poluvreme je bili prilično dosadno. Ali je zato drugo bilo fenomenalno!

Montela je ubacio Kutronea umesto Kesija, zaigrao sa dva špica i povukao Susa u vezni red posle čega je Milan prodisao i proigrao. Rosoneri su počeli da bombarduju gol Intera u drugom delu igre. Silva je pogodio stativu, Handanović je zaustavio bombu Susa, a potom i šut Borinija. Međutim, u 55. minutu ni svemoćni Handanović nije ništa mogao kada je Suso na sličan način kao prošle jeseni plasirao kiflu u malu mrežu suprotnog ugla.

Potom je Inter imao sjajnu šansu preko Vesina, a Handanović je još jednom čudesnom inetrevncijom sprečio Bonaventuru da ispiše preokret. U jeku napada Rosonera, Inter je opet poveo!  Bilja je izgubio loptu na sredini, sevnula je kontra, Perišić je probio po levoj strani i uposlio Ikardija koji je izmakao pažnji Bonućija i majstorski reagovao za novo vođstvo Nerazura.

Inter se opet povukao, a Montela bacio sve karte u napad. Promenio je formaciju na 4-4-2, Romanjoli je ustupio mesto Lokateliju i Milan je krenuo na sve ili ništa. Inter opet nije izdržao... Borini je uputio dobar centaršut, Silva zakačio loptu petom taman toliko da prevari štopere Intera i da ona dođe do banevntire na drugoj stativi. Milanov Džek je uklizao, Handanović je i to odbranio, ali je kolenima nekako ugurao loptu preko gol linije za novo izjednačenje.

Posle novog izjednačenja, u poslednjih deset minuta se igralo bez garda i nter je opet krenuo da juri pobedu. Rodrigez je u 87. minutu zaustavio Edera u sjajnoj šansi, ali je onda poklonio pobedu Interu. Bez razloga je srušio Dambrozija i napravio jako glup penal koji je Ikardi het-trikom u 90. minutu pretvorio u trijumf Nerazura. Možda je Rodrigez ovim potezom i smenio trenera Montelu koji će teško zadržati posao posle ovakvog ishoda... 

Serija A, 8. kolo:

Subota

Juventus - Lacio 1:2 (1:0)
/Kosta 24 - Imobile 45, 54/ 

Roma - Napoli 0:1 (0:1)
/Insinje 20/

Nedelja

Fjorentina - Udineze 2:1 (1:0)
/Tero 28, 57 - Samir 72/

Bolonja - SPAL 2:1 (1:0)
/Poli 30, Salomon 48 autogol - Antenući 88/

Kaljari - Đenova 2:3 (0:2)
/Pavoleti 48, Žoao Pedro 78 penal - Galabinov 8, Tarabt 35, Rigoni 75/

Krotone - Torino 2:2 (1:0)
/Roden 25, Martela 64 - Falke 54, De Silvestri 90+2/

Sampdorija - Atalanta 3:1 (0:1)
/Zapata 56, Kaprari 59, Lineti 69 - Kristante 21/

Sasuolo - Kjevo 0:0

Inter - Milan 3:2 (1:0)
/Ikardi 28, 63, 90 penal - Suso 56, Bonaventura 81/

Ponedeljak

20.45: (1,90) Verona (3,45) Benevento (4,20)


tagovi

Đakomo BonaventuraInterItalijaMauro IkardiMilanSerija ASuso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara