""
""

Ludilo u Kazanju: Lengford sve dao, ali Baskonija sve uzela

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.12.16. | 19:09

Neverovatan meč u Rusiji završen trijumfom tima iz Španija – 92:91

Lengford je sve dao, ali Baskonija je sve uzela! Triler meč u Kazanju završio se trijumfom španskog predstavnika (92:91), pošto je Šengelija na dve sekunde pre kraja pogodio oba slobodna bacanja i rastužio domaće navijače.

Imaće noćne more fanovi Uniksa, ali i Kit Lengford koji je ponovo zatrpavao koš rivala u odsudnim momentima, ali ovog puta nije imao sreće da sjajnu partiju kruniše timskom pobedom. Činilo se da Baskoniji nema spasa posle trojke Lengforda sedam sekundi pre kraja. Međutim, onda je Antipov napravio jeftin faul što je kaznio Šengelija. Dovoljno da Baskonija zabeleži osmi trijumf u ovogodišnjoj Evroligi.

Izabrane vesti

Sjajn meč odigrali su ruski i španski predstavnik. Baskonija je prva došla do osetne prednosti, ali je Uniks pored Lengforda imao još jednog jakog aduta – Koluma. Španski bek je zatrpavao koš gostiju u trenucima kada Lengorda nije išlo. Održao je Uniks u životu, a kasnije se za preokret pobrnio Lengford... Ni to nije vredelo... Tas na drugoj strani predstavljao je fenomenalni Šejn Larkin koji je trojkom doneo vođstvo Baskoniji 17 sekundi pre kraja.... Onda smo videli trojku Lengforda i na kraju tačku Šengelije...

Plejmejker Baskonije Larkin je meč završio sa 22 poena, imao je i odličan procenat šuta, dok je Šengelija uz 19 poena upisao i šest skokova.

Treba li uopšte apostrofirati da je Lengford bio najefikasniji u Uniksu. Upisao je  28 poena, a Kolom je dodao 23.

EVROLIGA, 12. KOLO:

Četvrtak:
Uniks - Baskonija 91:92
/Lengford 28 - Larkin 22/

Darušafaka - Real Madrid 81:68
/Vonamejker 27 - Rejes 16/

19.00 Žalgiris - Olimpijakos
20.00 Crvena zvezda - Makabi Tel Aviv
20.45 Bamberg - Efes

Petak:
18.00 Galatasaraj - Armani
18.30 CSKA Moskva - Barselona
20.45 Panatinaikos - Fenerbahče

(FOTO: Starsport)


tagovi

BaskonijaEvroligaEvropaKit LengfordRusijaŠpanijaTornike ŠengelijaUNIKS Kazanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara