"Musa So junak meča"
"Musa So junak meča"

Šou u Istanbulu: Bilić se umalo pobio sa Emreom, Emenike se naljutio zbog zvižduka i izašao sa terena, Fener dobio u 91. minutu!!! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.03.15. | 21:17

Uzbuđenja su zagarantovana kada se sudare turski velikani

Musa So junak mečaOdlučiće foto finiš, pošto nam ni poslednji u nizu megdana tri najveća turska kluba nije makar nagovestio kako bi mogla da se završi šampionska trka u Turskoj. U 25. kolu pol poziciju je preuzeo Galatasaraj, pošto je Fenerbahče u naelektrisanom derbiju na Šukru Saračoglu stadiona savladao Bešiktaš zahvaljujući pogotku Muse Soa u u sudijskoj nadoknadi – 1:0!

Senegalac se tako vratio da kao noćna mora progoni istanbulske Crne orlove. U 35. minutu je na terenu zamenuio Raula Meireleša (?!), a u 91. konačno pogodio u metu. Iz prve i jedine Fenerove prilike u drugom poluvremenu. Specijalizovao se čovek za Bešiktaš. U sedam prvenstvenih utakmica sa Fenerom osam golova Senegalca. Ovaj će mu posebno zapamtiti, jer Bešiktaš skoro nije izgledao kao ovako ozbiljan kandidat za titulu.

Izabrane vesti

I večeras je bio bolji tim. Istina, imao je Emanuel Emenike situaciju oči u oči sa golmanom Bešiktaša Tolgajom Zenginom (koji je kasnije morao van igre zbog povrede, zbog čega je na drugoj strani prevremeno u svlačionici završio Dirk Kajt), ali je uzbudljivije bilo pred drugim golom. Samo u drugom poluvremenu izuzetne šanse redom su promašivali Demba Ba, Tolgaj Arslan i Ogužan Ozjakup...

Ipak, mnogo više materijala za pisanje dale su neke nefudbalske pojave, tako karakteristične za Tursku.

Počelo je zbog uvređenog Emanuela Emenikea, koga su navijači njegovog Fenera odavno uzeli na zub zbog loše realizacije i samo četiri prvenstva gola u dosadašnjem toku prvenstvene sezone. Neprihvatljivo za napadača. Kritike su donekle i očekivane, ali su 27-godišnjem Nigerijcu očigledno mnogo teško pale, pa je na zvižduke navijača svog kluba odgovorio – izlaskom iz igre?! Skinuo je Emenike dres i zaputio se ka svlačionici, ali su ga na pola puta zaustavili i ubedili da se vrati.

Vrlo brzo se atmosfera još jednom zakuvala, a ni ovaj put razlog nije ležao u nekim fudbalskim stvarima, već u vatrenom temperamentu. Emre Belezoglu se našao u glavnoj ulozi, partner u zločinu bio mu je Slaven Bilić. Emre nije mario za Bilićevu trenersku funkciju već ga je "častio" sa nekoliko žestokih psovki i uvreda. Da nije bilo saigrača možda bi bi došlo i do fizičkog obračuna.

Bilić večeras nije omiljen na Bosforu. Ovo mu je bio sedmi ligaški okršaj sa Fenerom ili Galatom. Nijedan nije dobio - dva remija i pet poraza. A još od ranije ga bije glas da ne zna da vodi velike utakmice. Turski mediji ga već razapinju tvrdnjama da je baš on izgubio ovaj poslednji derbi, jer je zakazao na taktičkom plau. Poslednje što je Biliću trebalo posle eliminacije iz Lige Evrope,

 

SUPER LIG, 25. kolo:

Petak:

Karabuk – Konjaspor 0:1 (0:0)
/Kampos 55/

Balikesir – Eskišehir 4:1 (2:1)
/Promis 35, 56, Vargas 39, 64 - Glumac 43 a.g./

Subota:

Erdžijes – Rize 0:3 (0:2)
/Kveke 20, Obranijak pen 29, Kaja 80/

Mersin – Gacijantep 0:1 (0:1)
/Šen 36/

Sivas – Bursa 4:1 (4:0)
/Karadeniz 3, 38, Ešer 33, Šauš 35 - Šen 54/

Kasimpaša – Galatasaraj 2:3 (2:0)
/Kastro 16, Torun 43 - Inan 52, Bulut 55, Julmaz 65/

Nedelja:

BB Istanbul – Genčlerbirligi 3:1 (0:0)
/Višća 84, Madureira 87, 90+4 - Tišić 68/

Trabzon – Akisar 2:0 (1:0)
/Kardozo 26, Jilmaz 67/

Fenerbahče - Bešiktaš  1:0 (0:0)
/Sou 90+1/

(FOTO: Printscreen Via Twitter)


tagovi

TurskaSuper ligSlaven BilićMusa SouFenerbahčeEvropaEmre BelezogluEmanuel EmenikeBesiktas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara