"Dejvid Miliband"
"Dejvid Miliband"

Mač sa dve oštrice: Zbog dolaska Di Kanija direktor Sanderlenda podneo ostavku!

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.04.13. | 13:09

Zbog izjave novog menadžera Crnih mačaka da je “fašista, a ne rasista“ Dejvid Miliband iz protesta odlučio da napusti klub

 

Dejvid MilibandBivši britanski šef diplomatije Dejvid Miliband podneo je ostavku na članstvo u upravnom odboru premijerligaša Sanderlenda, nakon što je klub imenovao Italijana Paola di Kanija za menadžera.
"Ovu odluku doneo sam zbog političkih izjava i stavova koje je novi menadžer kluba iznosio u prošlosti", navodi se u Milibandovom saopštenju.

Izabrane vesti

Di Kanio je 2005. godine gol kao igrač Lacija u derbiju sa Romom proslavio gol visoko podignutom ispruženom rukom, poznatim fašističkim pozdravom.

On je svojevremeno u italijanskim medijima izjavio "da je fašista, a ne rasista".

Di Kanio je često ulazio u sukobe i sa sudijama, pa je 1998. godine zaradio 11 mečeva suspenzije jer je kao igrač Šefild Venzdeja odgurnuo sudiju Pola Alkoka.

Ipak, umeo je da pokaže i dobru stranu, pošto je, u dresu Vest Hema, dobio nagradu za fer-plej kada je na meču sa Evertonom prekinuo izglednu akciju svog tima kako bi se povređenom rivalu ukazala pomoć.

Di Kanio će na klupi Sanderlenda zameniti Martina O''Nila, a prethodno je u trenerskoj karijeri vodio drugoligaša Svindon Taun.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Dejvid MilibandEngleskaEvropaPaolo Di KanioPremijer ligaSanderlend

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara