""
""

MAMMA MIA - PAROLO! Kakva glava! Maestro Papu nosi Atalantu, Ljajićeva gluma nedovoljna Torinu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 05.02.17. | 16:43

Sergej asistent, Lacio brutalan na Jadranskom moru! Konačno Sasuolo, Atalanta i dalje trči sa velikanima, Mihajlovićev tim bez pobede pet utakmica

Kakva utakmica na obali Jadranskog mora, kakva pobeda Lacija i kakav dan za Marka Parola! Poslednji igrač u Laciju od kojeg se to očekivalo je odirgao simultanku i sa četiri gola doneo Laciju pobedi od 6:2 kojom je Peskari i definitivno viziran psaoš za Seriju B.

Izabrane vesti

Ni Anderson, ni Imobile, ni Keita, ni Sergej Milinković Savić... Marko Parolo je heroj Lacijala. Odigrao je partiju života i sa četiri gola doneo Laciju značajnu pobedu posle dva vezana poraza. Prvi poker u karijeri za vezistu kojem je posao da trči, dobija duele, deli lopte i pomaže saigračima da tresu mreže. Za celu prethodnu sezonu je dao tri gola?! Da stvari budu luđe, prva tri gola je postigao glavom?! Poslednji put kada je neko dao tri gola glavom, bilo je to kada je Kavani u dresu Napolija terorirao Juventus...

Sjajan meč je viđen na Adrijatiku. Parolo je prvi gol glavom dao na asistenciju Andersona, drugi u 14. minutu na centaršut Bilje, a potom je poklonio gol Peskari kada je na tacni ostavio Kaprariju, a Benali iz odbitka vratio nadu domaćim. Ludo prvo poluvreme je nastavljeno penalom koji je napravio Hud, a Marketi je opet odbranio Kaprariju. Ovoga puta sa kreča i ovoga puta je to imalo pravi efekat jer niko nije natrčao na odbijenu loptu. Ipak, Delfini su do poluvremena uspeli da izjednače pošto je Burgman posle kornera pogodio za 2:2.

Tek što je počeo drugi deo igre, Parolova glava je opet bila na pravom mestu. Bukvalno...   Sergej Milinković Savić je sjajno primirio loptu grudima i bocnuo na peterac, a reprezentativac Italije se treći put poklonio na meču. Marketi je u nastavku spasavao Lacijale i kada je Peskara phisološki pala, Keita Balde i Ćiro Imobile su iskoristili šanse za petardu, a Ćiro se nije radovao debaklu nekadašnjeg kluba koji ga je lansirao...  Na kraju je Parolo na asistenciju Lulića stavio tačku na meč karijere.

Lacio je opet četvrti i večeras navija za Juve, a Peskara sa devet bodova na poslednjem mestu može da zaboravi na čudo i sprema se za Seriju B.

Laciju za vratom u borbi za evropske vize diše i neverovatna Atalanta. Pobedili su Kaljari 2:0 uz još jednu majstoriju Papua Gomeza.  Ako se izuzmu igrači Juventusa i Mertensa, Alehandro Gomez je u ostatku Serije A najbolji igrač. Svaka čast mladim lavovima, ali ovo što radi Papu cele sezone je fantazija. Prvi gol je bio rutinska egzekucija posle povratne Kontija, ali drugi gol je bio fantazija u njegovom stilu kada je „ubio pauka“ u suprotnom, gornjem uglu...

Do kraja je Atalanta rutinski čuvala prednost i zabeležila treću pobedu na poslednja četiri meča. Ima isto bodova kao Inter i bod manje od Lacija.

A u potpunom kolapsu je Torino našeg Siniše Mihajlovića. Nisu pobedili ni peti put zaredom. Iako su imali vođstvo i penal za pobedu u Toskani, Empoli je odoleo - 1:1. Torino je poveo novim hicem Belotija posle prekida, imao i šanse za 2:0, a onda je Albanac Ajeti u prvom meču u startnoj postavi za Bikove častio Empoli izjednačenje. U nastavku je Toro napadao, ali i Empoli je opasno pretio.

Šansa utakmice za Mihajlovićev tim je bila u 55. minutu kada je Ljajić dobrom glumom uspeo da iznudi penal, a Jago Falke je preuzeo odgovornost. Ipak, Skorupski je pročitao Španca, odbranio i spasao Empoli u kojem je odličan utisak ostavio Rade Krunić. Neverovatno je kako Torinovi ofanzivci romašuju penale ove sezone... Mihajlović će morati ozbiljno da se pozabavi ivim problemom. 

Proradio je i Sasuolo. Kada su se konačno nosioci igre oporavili od katastrofalne serije povreda, proigrala je i Di Frančeskova četa. Minimalan trijumf na Marasiju protiv Đenove je bio treći na poslednja četiri prvenstvena meča. Domeniku Berardiju nije sviran čist penal na startu meča, a pride je Laksalu oprošten crveni karton. Ipak, Lorenco Pelegrini je u 26. minutu postigao gol odluke. Do kraja se Matri ispromašivao i propustio šanse za ubedljiviju pobedu Sasuola. Lazović je ceo meč proveo na klupi, Ninković nije bio ni na klupi. Đenova je u ozbiljnoj krizi, ima samo dva boda na poslednjih sedam utakmica. 

Udineze i Kjevo su odirgali remi bez glove, a Leteće magarce je opet sapsavao neverovatni veteran Stefano Sorentino koji u 39-oj godini pruža partije života... 

SERIJA A - 23. KOLO

Subota:
Bolonja - Napoli 1:7 (1:4)
/Torosidis 36 - Hamšik 4, 70, 74, Insinje 7, Mertens 34, 44, 90/

Nedelja:
Milan - Sampdorija 0:1 (0:1)
/Murijel 70pen/

Atalanta - Kaljari 2:0 (2:0)
/Gomez 5, 17/

Peskara - Lacio 2:6 (2:2)
/Benali 29, Burgman 41 - Parolo 10, 14, 49, 77, Keita 57, Imobile 69/

Đenova - Sasuolo 0:1 (0:1)
/Pelegrini 26/

Empoli - Torino 1:1 (1:1)
/Pućareli 45+2 - Beloti 11/

Kjevo - Udineze 0:0

18.00: Palermo - Krotone
20.45: Juventus - Inter

Utorak:
20.45: Roma - Fjorentina

(FOTO: Action images)


tagovi

Adem LjajićAlehandro GomezAndrea BelotiAtalantaBalde KeitaĆiro ImobileĐenovaEmpoliEvropaItalijaJago FalkeKaljariKjevoLacioMarko ParoloPeskarasasuoloSerija AStefano SorentinoTorinoUdineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara