""
""

Marković potvrdio: Zbogom, Orlovi!

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.09.16. | 21:57

"Nisam želeo da mučim sebe, a nikada nikog nisam varao. Mnogo mi je krivo, ali mislim da ću sebi prvi put u karijeri pomoći ovakvog odlukom. Teškom mukom, ali za moje dobro“, objasnio je Marković svoju odluku

Stefan Marković definitivno neće više igrati za košarkašku reprezentaciju Srbije. Ono što je nagovestio po završetku Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru srpski plej potvrdio je u razgovoru za Večernje novosti, a uzrok ovakve odluke je zdravstvene prirode.
“Presrećan sam što sam imao priliku tako dugo da igram u reprezentaciji i što sam bio deo svih ovih selekcija. Stvarno je čast da budete i radite sa ovim momcima. Što bi Bjelica rekao, bilo bi divno kada bismo mogli za reprezentaciju da igramo cele sezone. Zdravlje je glavni razlog zašto sam se odlučio za taj potez. Kad si mlađi ne osetiš, ali posle te stigne. Ceo život smo zajedno. Imamo sjajnu atmosferu, družimo se i van reprezentacije. Zato mi je i bilo teško da kažem "kraj". Izdržao bih ja možda još dve, tri godine. Ali, posle ne bih više mogao da igram košarku“, rekao je Marković za Novosti.

Izabrane vesti

Odluka, koju je saopštio kapiten nacionalnog tima i njegov veliki prijatelj, Miloš Teodosić na svečanoj konferenciji za medije, nije putovala preko noći, u avionu na relaciji Rio - Beograd. Mnogi veruju da nije konačna...
“Osoba sam koja ne voli da se od toga pravi velika pompa. Mislim da nisam neki bitan lik da bi se to provlačilo po novinama. Nije stvar u ubeđivanju“.

Marković je otkrio da je prelomni trenutak bio u Malagi, na operacionom stolu posle loma noge.
“Kukao sam, razmišljao kao da je povredu neko poslao odozgo. Rekao sam sam sebi: ’Zaslužio si, ovo je moralo da se desi’. Tad sam video da ne mogu više da izdržim ni fizički ni pishički da budem 11-12 meseci u punom pogonu... A da bih igrao dobro, moram da budem fizički spreman. Nisam želeo da mučim sebe, a nikada nikog nisam varao. Mnogo mi je krivo, ali mislim da ću sebi prvi put u karijeri pomoći ovakvog odlukom. Teškom mukom, ali za moje dobro“, dodao je Marković koji je za seniorski nacionalni tim debitovao 2007. godine, a sa Orlovima je osvojio svetsko, evropsko i olimpijsko srebro.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stefan MarkovićSrbijaRio 2016OI Rio 2016.košarkaška reprezentacija SrbijeEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara