""
""

Mega imala +17, pa drhtala do poslednje sekunde! Lazarevićeva greška spasila vicešampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.12.16. | 19:00

Neobjašnjiv pad tima iz Sremske Mitrovice u finišu meča FMP umalo kaznio - 76:72

Nimalo lepa utakmica za oči. Štaviše, za zaborav. Ali, pobedi se u zube ne gleda. Košarkaši Mega Leksa upisali su prvi trijumf u ABA ligi posle bezmalo mesec i po dana (od pobede nad Mornarom sredinom novembra), pošto su na svom terenu uspeli da savladaju FMP rezultatom 76:72 (18:22, 26:17, 16:14, 16:19). 

Izabrane vesti

Ali, umesto da su izabranici Dejana Milojevića utakmicu priveli mirnom kraju nakon što su sredinom poslednjeg kvartala uspeli da stignu do čak 17 koševa prednosti, dvorana Pinki u Sremskoj Mitrovici drhtala je do poslednje sekunde. Ipak, veliki propust Stefana Lazarevića, odnosno neiznuđena greška u koracima u prelomnom trenutku, na samo nekoliko sekundi pre kraja, odlučila je pitanje pobednika. Da je Lazarević bio smiren utakmica bi možda otišla u produžetak.

Umesto toga mirne ruke ostao je najbolji igrač utakmice Kostja Mušidi, koji je na kraju imao 16 poena, uz četiri ubačene trojke iz osam pokušaja. Isti broj poena imao je i Ognjen Jaramaz, čemu je dodao i pet asistencija i četiri skoka. 

Na gotovo četiri puna minuta, u kojim je Megina odbrana uspela da isključi rivala i onemogući mu da postigne koš, vicešampion Jadranske lige ostao je gotovo nedorečen u završnih šest minuta susreta. Jer, Mega nije uspela da postigne koš iz igre, što su Filip Čović, Dejan Davidovac i Džona Bolden umalo brutalno kaznili. 

Ali, na kraju je deblje živce imala Mega. Na ulazu u poslednji minut domaćin je imao čak devet koševa viška, ali je onda usledila jedna sigurna završnica Lazarevića, da bi Bolden, koji je svojim letećim akrobacijama maltretirao Alfu Kabu, ubacio trojku, potom i jedno slobodno bacanje čime je uveo meč u nimalo očekivanu završnicu. A nakon što je drugo promašio skok u napadu imao je Davidovac koji je oba puta bio precizan sa crte, za 73:72 u završnih nekoliko sekundi. 

Sreću je imao i Jovan Novak, čiji je promašaj sa penala umalo FMP iskoristio i učinio da Mega od dobijenog napravi veresiju. Ali, taj Lazarevićev previd doprineo je da Mega uzme petu pobedu u regionalnom takmičenju. 

Koliko je utakmica zapravo bila loša za gledanje govori i činjenica da su oba tima imala ukupno 38 izgubljenih lopti (20-18), čak 51 faul (27-24), a interesantno je da je FMP na kraju imala i bolji ukupni indeks korisnosti (69-77).

Kod tima iz Železnika Davidovac je skupio 16 poena i devet skokova, Bolden je imao 14 koševa i 10 uhvaćenih lopti, uz tri asistencije.

ABA LIGA, 15. KOLO

Subota:

Igokea - Karpoš Sokoli 79:71

Partizan - MZT Skoplje 91:76

Nedelja:

Mega Leks- FMP 76:72 (18:22, 26:17, 16:14, 16:19)

19.00 Cedevita - Crvena zvezda

Ponedeljak:

18.00 Zadar - Budućnost

Utorak:

18.00 Krka - Olimpija
20.00 Mornar - Cibona

(FOTO: bcmegabasket.net / Ivica Veselinov)


tagovi

Alfa KabaDejan DavidovacDžona BoldenFMP ŽeleznikJadranska ligaJovan NovakKostja MušidiMega LeksOgnjen JaramazSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara