""
""

Milutinov zatvorio Blažiču i Zvezdi pobedu! Brejk Partizana, slede bar još dve borbe za Evroligu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.04.15. | 22:48

Mačvan postigao 14 poena i uhvatio 17 lopti, Boban Marjanović ubacio samo dva poena

Partizan je uzvratio udarac Crvenoj zvezdi! Košarkaši crno-belih pobedili su kao gosti velikog rivala sa 70:68 u drugoj utakmici polufinalne serije plej-ofa Jadranske lige i izjednačili na 1:1. Serija se nastavlja za vikend, pošto će Partizan u subotu i nedelju biti domaćin Zvezdi.

Izabrane vesti

Mnogo bolju partiju pružili su izabranici Duška Vujoševića u odnosu na prvu utakmicu i došli do velikog trijumfa, iako je malo nedostajalo da crveno-beli u samom finišu naprave preokret.

Za Partizan je večeras ipak igrao Nikola Milutinov, iako je juče povredio oko u duelu sa Jakom Blažičem. I večeras su obojica bila u glavnoj ulozi, a pobednik je bio Milutinov koji je izblokirao Blažičev prodor koji je mogao Zvezdi da donese prednost i verovatno pobedu.

Milutinov je igrao na sopstvenu odgovornost i njemu se požrtvovanost potpuno isplatila. Trijumf crno-belih potvrdio je Milenko Tepić iako je u šest sekundi pre kraja pogodio prvo od dva bacanja, a potom je veoma raspoloženi Milan Mačvan uhvatio loptu u napadu i sve je bilo gotovo. 

Partizan je večeras u potpunosti zaustavio najjače Zvezdino oružje Bobana Marjanovića, a Dženkins i Vilijams nisu bili dovoljni za uspeh. Na drugoj strani, Milan Mačvan je dominirao na obe strane terena, upisao je dabl-dabl, a veoma dobru partiju pružio je Džoš Akojon.

Imao je Partizan u trećoj četvrtini i 15 poena viška, u trenucima kada je Zvezdina igra delovala potpuno nepovezano i rastrzano. Ipak, nekako su crveno-beli uspeli da se održe u životu zahvaljujući Čarlsu Dženkinsu i Markusu Vilijamsu i sačuvaju nadu u uspeh.

Iako je Zvezda povela na početku utakmice, bilo je jasno da je Partizan sa mnogo više energije izašao na teren u odnosu na prvu utakmicu. Crno-beli su uvodnom periodu uspeli dobro da iskontrolišu skok u odbrani, uvhvatili su i nekoliko lopti u napadu i to je odmah dalo rezultat.

Iako povređen, dobru mini rolu imao je centar Nikola Milutinov, dok je crveno-bele držao ponovo raspoloženi Nikola Kalinić.

Najbolji tim Jadranske lige ove sezone ipak se vratio u život u drugoj deonici, pre svega zahvaljujući Nemanji Dangubiću, Stefanu Joviću i Maiku Cirbesu.

Zvezda je igrača u serijama, prilazila je nekoliko puta na poen razlike, ali su i crno-beli brzo pronalazili odgovor. Plejmejkerska akvizicija Džoš Akojon, za razliku od jučerašnjeg meča, pokazao je zašto je doveden u Humsku, a u finišu poluvremena pridružio mu se i Edo Murić.

Inače, i jedni i drugi su u ovom periodu veoma često delovali konfuzno, u serijama su gubili lopte, pa ih oduzimali, a onda opet ostajali bez njih.

Kao da je važnost utakmice stavila dodatni teg na ruke obe ekipe, pa nije ni moglo baš da se uživa u lepoj ili previše kvalitetnoj košarci.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN (17:22, 18:20, 13:16, 20:12)

Hala Pionir
Gledalaca: 5.983

Sudije: Srđan Dožai, Matej Boltauzer, Siniša Herceg

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 15, Rebić, Dangubić 5, Mitrović 4, Lazić, Blažič 5, Kalinić 8, Marjanović 2, Tejić, Dženkins 19, Jović 4, Cirbes 6.

PARTIZAN: Akojon 13, Pavlović 11, Tepić 10, Murić 8, Marinković, Dalo, Milutinov 8, Milosavljević 6, Mačvan 14, Đumić, Andrić, Bezbradica. 

(FOTO: Starsport)


tagovi

SrbijaFK PartizanNikola MilutinovJadranska ligaFK Crvena zvezdaBobi Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara