Miletić i Medel
Miletić i Medel

Mirković hrabri levog beka Miletića: Da izvadimo gluposti koje sam ja pravio?

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.10.18. | 16:39

O utiscima iz Niša, revoltu igrača, Nemanji Nikoliću...

Radnički je bio - o Radničkom se i dalje priča. Iako je već u petak na programu uvodni susret 11. kola Superlige, kad u Humsku 1 stiže Voždovac (18.00, TV Arena sport 1), nije lako oteti se utiscima formiranim na osnovu, opšte je mišljenje, najuzbudljivije utakmice dosadašnjeg toka prvenstva, minule nedelje kad je Partizan gostovao na Čairu.

Pričalo se o sudijskom previdu Milorada Mažića, probojnosti krila Nišlija, povratku Partizana sa 0:2 na 2:2, a trebalo je i moglo pre svega o fudbalu. Prilično kvalitetnom za naše standarde.
Kad smo gledali snimak prvog poluvremena iz Niša, zaključili smo da smo odigrali dosta dobro. Matirani smo iz prve situacije koja je mirisala na gol, a promašili smo dve, tri šanse. Ključni momenat je 47. minut. Spremali smo se za ofanzivu, a onda se desilo ono (klizanje Miletića i kontra za 2:0, op. aut.). Igrači su pokazali karakter, imali veru da mogu do pozitivnog rezultata, čak i pobede. To je pravac, smernica za dalje“, uverava Zoran Mirković, trener Parnog valjka.

Izabrane vesti

Posle utakmice podigla se velika prašina u javnosti. Pogotovo naklonjenoj Partizanu, jer se pričalo o arbitrima, a deo navijača predlagao upravi da istupi iz Superlige, što je predsednik Milorad Vučelić kategorički odbio, pa se postavlja pitanje kako sve ono što nema veze sa sportom utiče na svlačionicu.
Momci su danas mirni, ali kad igrate utakmicu glava je vrela, postoji revolt i kod njih. Videli ste da je Marko Janković dobio četvrti karton iz čistog revolta. Na meču je to teško kontrolisati, a posle njega pričom sve možemo da nivelišemo“.

Sledeći je Voždovac, a za taj meč Mirković ne može da računa baš na Jankovića kome je pomenuta javna opomena bila suspendujuća („ima i mali zdravstveni problem, ništa strašno“), dok je pod upitnikom i levi bek, Nemanja Miletić, zamenjen posle greške početkom drugog poluvremena na Čairu, kad se sapleo i omogućio Radničkom da postigne drugi gol.
Bolestan je, dva-tri dana je pod temperaturom, možda malo i na nervnoj vazi. Videćemo na današnjem treningu kako je. U životu se dešavaju kiksevi. Pričao sam sa njim i rekao mu: „Nije važno da li si pao, nego da li si se podigao“. Ponudio sam mu da izvučem gluposti koje sam ja pravio tokom karijere, a evo me, živ sam i zdrav sam“, priča Mirković.

Mirković

Očekuje se da, mimo Jankovića i Miletića, na terenu bude najbolji mogući sastav Partizana u ovom trenutku, što znači da će Rikardo Gomeš predvoditi napad, jer šef struke objašnjava da Nemanja Nikolić nije prvi izbor, pa je teško očekivati, osim u nužnim situacijama, obojicu istovremeno na terenu.
Nikolić je plemenit igrač. Zna mnogo fudbala. Po profilu nije prvi špic, a poslednjih nekoliko utakmica je odigrao dobro. Ako ćemo da cepidlačimo, imam zamerke na meč protiv Kolubare, jeste dao gol, ali nije bio na nivou na kojem može. Imamo dva napadača u kadru, daće Bog da budu zdravi i orni za svaku utakmicu. Nije izvodljivo da povučemo nekog iz Teleoptika, dok iz omladinaca jeste. Ima u našem podmlatu talenata, ako bude potrebne neko će biti prekomandovan u prvi tim“.

I za kraj: mogu li Grobari da očekuju jednu utakmicu lišenu stresa, rešenu – u rezultatskom smislu – na vreme?
To su naše želje. Što bismo čekali 60. ili 70. minut, ako može da otklonimo dileme ranije. Nama je svaka utakmica teška. Pripremamo se da pobedimo i rešimo što pre“, dodao je Zoran Mirković, trener Partizana.

FOTO: Star sport, MN Press


tagovi

Zoran MirkovićNemanja G. Miletić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara