"Sanija Mirza traži pravdu"
"Sanija Mirza traži pravdu"

Mirza: Proverite Venus Vilijams!

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.09.16. | 15:39

Legendarna indijska teniserka traži da njena nacionalna federacija dobro ispita stvari oko afere „legalnog dopingovanja“ koja je uzdrmala svet sporta, što bi joj moglo doneti medalju sa OI. Hakovan spisak britanskih atleta koji su koristili dozvolu WADA-e u Riju

Sanija Mirza traži pravduStrasti oko „legalnog dopingovanja“, to jest objavljivanja imena sportista sa hakovanog spiska WADA, nikako se ne smiruju. Jednostavno, jasno je da su pojedinci, zahvaljujući proceduri koja, uz dozvolu lekara, dozvoljava uzimanje sredstava sa zabranjene liste, u prednosti nad konkurencijom. Jer često su u pitanju veoma jaka sredstva, koja se u dosta slučajeva uzimaju konstatno.

Upravo zato je legendarna indijska teniserka, Sanija Mirza tražila od njene nacionalne federacije da dobro ispita stvari oko Venus Vilijams. Naime, Mirza je na Olimpijskim igrama u Riju, kada je utvrđeno da je Amerikanka bila pod medikamentima, izgubila u polufinalu miks dubla u paru sa Rohanom Bopanom od starije setre Vilijams i Radživa Rema koji su se na kraju okitili srebrom. Mirza i Bopana su u borbi za bronzu ostali bez medalje i ukoliko bi Venus bila diskvalifikovana, mogli bi da dođu do odličja iz Rija. A što je još čudnije, zlato je osvojila još jedna Amerikanka koja se našla na hakovanom spisku, Betani Matek Sends u paru sa Džekom Sokom. Inače, Matek Send je legalno uzimala dve godine isti medikament, tačnije steroid, zbog koje je čuvena ruska plivačica, Julija Jefimova, dobila zabranu od dve godine.

Izabrane vesti

Indijska teniska federacija izrazila je interesovanje za ovaj slulčaj, ali je ujedno objavila da „neće trčati pred rudu“, več da će sačekati da sve izađe na svetlost dana io da će tek onda reagovati.

Inače, Venus Vilijams je bilo dozvoljeno da uzima, između ostalih prednison, prednisolon i triamcinolon,  koji su sve do jednog kortikosteroidi.

HAKOVAN BRITANSKI TIM IZ RIJA

Britanska laboratorija za doping kontrolu iznela je bojazan da je hakovan ceo spisak britanskih atleta koji su uzimali „nedozvoljena-dozvoljena“ sredstva na Olimpijskim igrama u Riju i da sajber-grupa Fancy Bears planira da ih objavi. Na listi je čak 53 imena.

(foto: Action Images)


tagovi

Venus VilijamsVelika BritanijaSanija MirzaRio 2016IndijaBetani Matek Sends

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara