""
""

Mitrović - golgetersko lice za Milanovu budućnost

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.04.15. | 12:00

Srpski napadač je mnogo isplativiji od Matije Destra: Jeftiniji je, ima manju platu i bio bi produktivniji

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Tutosport u tekstu pod naslovom „Mitrović: golgetersko lice za Milanovu budućnost“, piše da su Rosoneri ozbiljno počeli da rade na dovođenju srpskog reprezentativca u redove Milana. List navodi da se Milan pridružio Romi i Fjorentini koji već dugo monitorišu napadača Anderlehta i da je menadžer Mitrovića, Nenad Jestrović, bio nedavno u Lisabonu gde je imao razgovore sa Benfikom i Sportingom, takođe zainteresovanim za usluge 20-godišnjeg bombardera.

Torinski sportski dnevnik tvrdi da Anderleht traži 14.000.000 evra za Mitrovića, ali da su Belgijanci spremni da tokom pregovora  spuste cenu i do 12.000.000 miliona evra, u zavisnosti od načina plaćanja (jednokratna isplata ili u više rata). Računica Milana je vrlo jednostavna: Mitrović je mnogo isplativiji od Matije Destra. Transfer košta manje, plata je manja, srpki igrač je četiri godine mlađi i u Milanelu su ubeđeni da bi bio mnogo produktivniji od Destra.

Podsetimo otkup italijanskog napadača, koji je i dalje igrač Rome koji igra na pozajmici za Milan je fiksiran na 16 miliona, takođe plata Destra je mnogo veća od one koju bi Mitrović imao u slučaju da se preseli u Milano. I što je najvažnije, Destro nije uspeo da pruži gotovo nijedan dobar razlog Milanovim rukovodiocima da ga zadrže i pored proklamovanog plana kluba da se insistira na mladim i italijanskim fudbalerima.

Ako dođe u Milan, Aleksandar bi trebalo da odoli želji da izabere dres Rosonera sa brojem devet. Posle Inzagija donosi nesreću svakome koga obuče.

PIŠE: Željko Pantelić


tagovi

TransferiSerija AŽupiler Pro ligaMilanMatija DestroItalijaEvropaBelgijaAnderlehtAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara