Murinjov rat s Nevilom i Sunesom: Oni našli da kritikuju, a ne znaju da rade posao!

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.03.18. | 16:42

„Dovedeni su u poziciju da mogu da pričaju i daju mišljenje o svemu. Ponekad ih slušam, ponekad ne. Ove sedmice više sam bio fokusiran na Ligu šampiona i Ligu Evrope i spremanje sledećeg meča, nego što sam slušao tuđa mišljenja“, objasnio je Posebni

Dan uoči najvećeg derbija ostrvskog fudbala javnost u Velikoj Britaniji više je fokusirana na rat Žozea Murinja sa kritičarima, nego na sam okršaj Mančester junajteda i Liverpula (TV Sportklub, 13.30) na Old Trafordu

Murinjo je najveći deo konferencije za novinare posvetio kontraudaru posle kritika od strane tandema stručnih saradnika televizije Skaj Sport zbog igre Mančester junajteda u pobedi nad Kristal Palasom rezultatom 3:2 (0:1) posle spektakularnog gola Nemanje Matića.
„Neki ljudi s mišljenjem nisu uspeli da reše svoje probleme u vreme kada su radili kao treneri i sada su našli da daju zaključke kao da imaju rešenje za sve. A, svi znamo da nije tako“, oštro je počeo Murinjo.

Izabrane vesti

Nevil je Mančester junajted nazvao „grupom individualaca“ i poručio da odavno nije video da je neki Murinjov tim „tako slab u napadu“, dok je Sunes doveo u pitanje kvalitet veznog reda Crvenih đavola. Podsećanja radi, Sunes je poslednji put bio trener 2005. godine, kada je vodio Njukasl, dok je Nevil otpušten posle samo četiri meseca rada u Valensiji pre dve godine. Obojica su, takođe, bili vrlo oštri prema igri Pola Pogbe, koga su prozvali da je nezainteresovan za igru, kao i da je zaslužio da bude izbačen iz tima, što je i bio slučaj u poslednje vreme. Zato je Murinjo i imao razlog da uzvrati paljbu.
„Dovedeni su u poziciju da mogu da pričaju i daju mišljenje o svemu. Ponekad ih slušam, ponekad ne. Ove sedmice više sam bio fokusiran na Ligu šampiona i Ligu Evrope i spremanje sledećeg meča, nego što sam slušao tuđa mišljenja“, objasnio je Murinjo.

Posebni je istakao da će veliku ulogu u predstojećem derbiju sa Liverpulom imati navijači baš kao što su, prema njegovom mišljenju, imali i u pobedi nad Palasom.
„Pomažu nam mnogo. Ne znam kako bih se osećao da smo izgubili 0:2, a da nas je na Selhurt Parku pratilo gotovo 2.000 ljudi. Zaslužili bismo svaku kritiku, negodovanje ili reč podrške. Kada smo imali dva gola zaostatka osetili smo veliku podršku navijača, a ona je rasla kako smo postizali svaki naredni gol. Protiv Liverpula najveći deo navijača biće uz nas“.

Murinjo je posebno nahvalio Romelua Lukakua, čija je forma u ozbiljnom usponu u 2018. godinu - sa osam golova i tri asistencije u jedanaest utakmica.
„On je mnogo važan igrač za mene. On je jedan od onih momaka kojima verujem. Volim njegovo ponašanje i karakter. Protiv Kristal Palasa, posle našeg trećeg gola rekao sam mu da igra štopera uz Smolinga i Lindelefa jer više nisam mogao da napravim izmenu. Zato, shvatite, kada napadaču kaže da uradi takav posao za mene, onda je on moj narednik. Poseduje izvanredan karakter. Meni nisu važni samo golovi, važno je sve ono što donosi timu. A donosi mnogo toga“.

Junajted će u subotu popodne dočekati Liverpul koji zaostaje dva boda i upravo predstavlja glavnu pretnju za drugo mesto na tabeli. Prema dostupnim informacijama Maruan Felaini bi trebalo da zaigra u subotu pošto se oporavio od problema sa kolenom, kao i Erik Baji, dok Antonija Marsijala verovatno neće biti u protokolu.

Foto: Action Images


tagovi

Žoze MurinjoPol PogbaRomelu LukakuGeri NevilGrejem Sunes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara