""
""

Na Marakanu stiže 6.000 Nemaca, čuvaju ih srpske službe!

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.12.17. | 09:23

Na stadionu Crvene zvezde je samo 1971. godine bilo više gostujućih navijača, kada je gostovao Panatinaikos

Ispit generacije za fudbalere i stručni štab Crvene zvezde, ali veliki ispit i za ljude iz kluba. Tako nekako može da se okarakteriše predstojeći duel sa Kelnom u kojem je ulog evropsako proleće.

Verujemo da će ekipa Vladana Milojevića „preživeti“, kao što se nadamo da se Crvena zvezda odlično organizovati naredni susret. A da će biti teško - hoće. Tim pre što se očekuje velika poseta gostujućih navijača, kojih će po rečima direktora Zvezdinog stadiona Mikija Ćorovića biti 6.000.

Izabrane vesti

KEC NA ZVEZDU - 2,10

Takva podršku u istoriji najvećeg srpskog stadiona, kada je reč o međunarodnim utakmicama, imao je samo Panatinaikos.
„Biće pune tribine, a nije šala organizovati utakmicu za tako veliki broj ljudi, koji će praktično stajati. U mojoj karijeri, a na stadionu sam praktično od njegovog otvaranja, ovo će biti druga najveća poseta gostujućih navijača. Samo je 1971. bilo više, kada je gostovao Panatinaikos. Tada je bilo mnogo Grka koji su studirali u Beogradu i na meču ih se okupilo oko 7.000. Bio je otvoren ceo jug“, rekao je u razgovoru za Alo Miki Ćorović.

Kelnovi navijači poznati su po masovnim odlascima na evropska gostovanja. Samo u London ih je otišlo 17.000. Vezane pobede Jarčeva protiv BATE-a i Arsenala vratile su u igru nemačkog predstavnika. Zato su navijači Kelna „probili“ predviđeni kontigent.
Na naš stadion može da se smesti 52.000 gledalaca, što znači da Kelnu prema propizicijama UEFA, sleduje 2.600 ulaznica, odnosno pet posto od kapaciteta. Međutim, Nemci su kupovali karte i putem interneta. Da su rezultati bili drugačiji, da je Keln izgubio šanse za prolaz, verovatno ih ne bi toliko najavilo dolazak. Ovako, očekujem da ih bude 6.000“.

Za njih će biti rezervisani sektori 6,7 i 8 na jugu. Direktor Zvezdinog stadiona otkriva da se oni neće šetati Beogradom, već će odmah biti sprovedeni u Ljutice Bogdana.
„Nemce ćemo da stavimo pod kontrolu još od granice. Ti koji organizovano dolaze okupljaće se u susednoj državi, pa čim dođu na našu granicu, preuzeće ih naše službe. Sprovešće ih do stadiona, odgledaće meč, a onda nazad do granice uz maksimalnu kontrolu. Ne postoji drugi način“, jasan je Miki Ćorović.

(Foto Action Images)


tagovi

FK Crvena zvezdadelijeEvropaMiki ĆorovićPeter ŠtegerSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara