"Red Bul Salcburg šampion Evrope"
"Red Bul Salcburg šampion Evrope"

Najtalentovanija deca Evrope igraju u Austriji - Bojanu Lugonji i Salcburgu pehar Lige šampiona!

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.04.17. | 20:14

U finalu je posle preokreta savladana Benfika

Red Bul Salcburg šampion EvropeŽe Golo nije bio dovoljan. Jer Red Bul Salcburg je uspeo se da u drugom poluvremenu finalne utakmice sa Benfikom vrati iz mrtvih i golovima rezervista Dake Patsona i Aleksandera Šmita stigne do preokreta, pobede od 2:1 i titule u omladinskoj Ligi šampiona!

Austrijski tim tako je postao prvi koji je do pehara Lige šampiona za mlade stigao kroz takozvani put domaćih prvaka, pošto se Salcburgovi seniori nisu plasirali u elitno evropsko takmičenje. Juniori su tu privilegiju izborili kao šampion Austrije, pa nisu igrali grupnu fazu takmičenja, već su, kao srpski predstavnik Čukarički, odmah igral kroz kup sistem.

Izabrane vesti

Savladali su Vardar (ukupan rezultat 8:0), Kairat (8:1), u jednoj utakmici baraža i Mančester Siti na penale (4:3, 1:1), a zatim u četvrtfinalu Pari Sen Žermen sa ubedljivih 5:0, pa madridski Atletiko sa 2:1, istim rezultatom otpisali su i Barselonu, pa na kraju i Benfiku.

Bez obzira na to što je portugalski velikan poveo preko Žozea Gomesa, koji već ima nadimak Že Golo, pošto se dobrim igrama u mlađim selekcijama izborio i za tri nastupa u mlađim Benfikinim selekcijama.

Međutim, trener Salcburga Marko Rozea, koji je video da neđto ne štima, pa je u ranoj fazi drugog poluvremena na teren poslao Patsona i Šmita što mu je i donelo preokret. Patson je bio i strelac izjednačujućeg gola za Salcburg u preokretu protiv Barselone u petak. Oba gola namestio je Hanes Volf.

Tek da podsetimo, Benfika je finale igrala i u premijernoj sezoni Lige šampiona za mlade kada ju je sa 2:0 savladala Barselone. U protekle dve sezone prvak Evrope bio je Čelsi, koji je u finalima dobija Šahtjor (3:2) i Pari Sen Žermen (2:1).

Inače, za RB Salcburg igra i 18-godišnji štoper Bojan Lugonja, naše gore list. Čestitamo!

(FOTO: Action Images)


tagovi

AustrijaBenfikaEvropaLiga šampionaLiga šampiona za mladePortugalRed Bul Salcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara