""
""

Najveće iznenađenje u istoriji NBA: Lejkersi razbili Golden Stejt! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.03.16. | 23:59

Prema informacijama sa zvaničnog sajta televizije ABC Lejkersi su odneli pobedu u utakmici sa najvećom razlikom u postotku ukupnih trijumfa ekipa ikad viđenom do sada. U prevodu - nikada nijedan tim sa tako lošim procentom uspešnosti nije savladao klub sa tako visokim ciframa. Podsetimo, gosti su do ove utakmice imali skor 55-5, a domaćin 12-51! Braća Spleš ubacila samo jedan šut za tri poena iz 18 pokušaja, cela ekipa imala katastrofalnih 4/30

Los Anđeles Lejkersi možda igraju jednu od najlošijih sezona u novijoj klupskoj istoriji, ali će na kraju moći da se pohvale da su potpuno nadigrali i razbili najbolji tim u ligi, Golden Stejt! Apsolutno najgoru utakmicu odigrali su Ratnici Stiva Kera, a to su igrači Skota Bajrona iskoristili i napravili pravi šou tajm u Stejpls Centru, koji će se dugo pamtiti - 112:95 (22:21, 38:28, 24:24, 28:22).

Izabrane vesti

Zvanično, ovaj trijumf ostaće upamćen kao najveće iznenađenje u istoriji NBA lige! Naime, bila je ovo pobeda u utakmici sa zvanično najvećom razlikom u postotku ukupnih trijumfa ikada viđenom do sada. U prevodu - nikada nijedan tim sa tako lošim procentom uspešnosti nije savladao klub sa tako visokim ciframa. To je podatak koji je lansirala američka televizija ABC, a ono čemu se malo ko nadao konačno se desilo - noć za zaborav imali su Stef Kari i Klej Tompson, a zajedno sa njima i kompletan sastav Voriorsa. Apsolutno najslabiju utakmicu ove sezone odigrao je aktuelni šampion, zbog čega je zaradio tešku šamarčinu od koje će brideti obrazi dugo. 

Braća Spleš imala su statistiku za nevericu - jedan pogodak iz čak osamnaest šuteva za tri poena, a ceo tim Golden Stejta imao je katastrofalnih 4/30 sa distance! 

Dok je igrao, roviti Kobi Brajant bio je predvodnik mladog tima Lejkersa, a kada je zaseo na klupu zbog nelagodnosti u desnom ramenu koje ga prati cele takmičarske godine glavne uloge preuzeli su D'Anđelo Rasel i Džordan Klarkson koji su zajedno sa ostatkom tima uništili Voriorse. Ove večeri Rasel i Klarkson bili su „Braća Spleš“ za publiku u košarkaškoj katedrali, uz kombinovanih 46 koševa, odnosno 7/13 za tri poena i 16/35 iz igre. 

Gotovo svih 48 minuta Lejkersi su diktirali tempo i do nogu potukli najvećeg kandidata za šampionski prsten. Teško da Kari, Tompson i ostatak gostujućeg sastava može da se seti kada ih je jedan ovako slabo rangirani tim rasturio na sitne komade, ali ovaj poraz pamtiće verovatno do kraja svojih karijera. A koliko su glavni igrači Golden Stejta bili indisponirani protiv nekadašnjeg prvaka govori i činjenica da je trener Stiv Ker digao ruke od njih već sredinom poslednje četvrtine i na parket poslao rezerviste. 

Apsolutno neverovatno izdanje Lejkersa upotpunio je Klarkson sa 25 poena, Rasel je dodao 21 koš, a još petorica igrača Lejkersa imala su dvocifren učinak. Na drugoj strani Kari je imao 18, a Tompson 15 poena, dok je Drejmond Grin imao devet poena, deset skokova i devet asistencija. 

NBA – REZULTATI:

Nedelja:

LA Lejkers – Golden Stejt 112:95
/Klarkson 25 - Kari 18/

21.30 Milvoki – Oklahoma
22.00 Memfis – Finiks
23.00 Denver – Dalas

Ponedeljak:

00.00 Detroit – Portland
00.00 Majami – Filadelfija
00.30 Toronto – Hjuston

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stef KariNik JangNBA ligaLos Anđeles LejkersKlej TompsonDžordan KlarksonDianđelo Rasel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara