Napoli kreće u rat protiv Juventusa i Severa, Firenca pod opsadom, Inter je spreman! Italija drhti...

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.04.18. | 12:53

Igračima Napolija preti kućni pritvor, Marko Materaci apeluje da Inter odigra za sebe i za Napolitance, Fjorentina poziva naviajče da kupe larta

Napolijeva pobeda u Torinu je zapalila fudbalsku Italiju! Trka za "skudeto" se opet otvorila, "čizma" podrhtava pred lud finiše sezone. Odavno ovakav fudbalski trans nije vladao na Apeninima, a situaciju dodatno dramatizuje i to što se svi bore za nešto.

Ipak, trka za titulu je najzanimljivija i mogla bi da bude prelomljena narednog vikenda u kojem Juventus gostuje Interu, a Napoli u Firenci. Ako Inter zaustavi Bjankonere, a Napoli pobedi u Toskani, trka će biti potpuno preokrenuta sa malim izgledima da se do kraja nešto promeni.

Izabrane vesti

Nije tajna da navijači svih ostalih klubova osim Juventusa navijaju da Napoli prvi rođe kroz cilj i da prekine vladavinu Satre dame. U Napulju se ova trka doživljava kao nešto više od fudbala. Borba siromašnog juga protiv bogatog severa čiji je Juventus simbol.
„Juve je navikao da pobeđuje. Bori se za sedmi uzastopni 'skudeto', ali nikada u tom periodu nije imao ovako jakog rivala kao što smo mi sada. Juve ima mnogo navijača, ali mi se ne borimo samo protiv njih. Ovo je borba Napolitanaca protiv Severa“, kaže Napolijev štoper Raul Albiol.

Španac otkriva da u Napulju vlada luda atmosfera.
„Uživamo u ovim prelepim momentima, ne možete da zamislite koliko Napulj voli svoje igrače... Posle povratka iz Torina smo sat vremena bili blokirani na aerodromu. Ljudi su presrećni. Ako osvojimo 'skudeto', ovaj grad će načisto poludeti. Nećemo moći da izađemo iz kuće mesec dana“.

Napolitanci se nadaju pomoći Intera u subotu.
„Svaka utakmica može biti odlučujuća, ali oni imaju Inter i Romu u gostima. I mi, i oni imamo četiri finala do kraja. Najvažnije je da se držimo na ovoj distanci od jednog boda i da čekamo. Moramo da pobedimo sve do kraja i nadamo se konačnom trijumfu. Ovaj grad je na ovo čekao 30 godinama, a nama je sada još teže nego njima tada jer nemamo Maradonu. Pepe Reina već sprema nešto ludo u slučaju da postanemo prvaci. Dobro ga poznajem i znam šta je radio u reprezentaciji posle velikih uspeha“, otkriva Albiol.

Oglasio se i miljenik Interovih navijača Marko Materaci. On želi da Inter jednim udarcem ubije dve muve i da uz svoju korist nanese štetu Juventusu.
„Inter ne sme da propusti ovu priliku za priključak vrhu evropskog fudbala i povratak u Ligu šampiona. Ne sme ni da propusti priliku da zakomplikuje sezonu velikom rivalu kao što je Juventus. Nemojte da me shvatite pogrešno, znam da će oni sada biti ljuti i željni osvete, ali ovo je naša kuća i oni ne smeju da pobede u njoj. Ako ih ne pobedimo, biće teško da budemo među četiri i da se vratimo u Ligu šampiona“.

Dok dve trećine Italije gaji nadu da će Inter uspeti da zaustavi Juventus na Meaci, Napoli neće imati nimalo lak zadatak u Firenci gde mora da pobedi ako želi da se nada Skudetu. Bez obzira šta se desi u subotu, Napoli mora da gleda sebe i da nastavi da pobeđuje.

 

Iako se i Fjorentina bori za Ligu Evrope, dobar deo njenih navijača bi zbog mržnje prema Juventusu voleo da Napoli pobedi na Artemio Frankiju. Napolitanci su za nekoliko minuta pokupovali 2.400 karata namenjenih gostujućim navijačima. Ali to je samo manji deo podrške koju će Napoli imati u Toskani.

Fjorentina apeluje na svoje navijače da kupe karte što pre i iskoriste pravo preče kupovine. U četvrtak će karte morati da budu puštene u slobodnu prodaju, a to znači i navalu Napolitanaca koji će tada moći da ih kupe. Očekuje se invazija na Firencu!

(FOTO: Action images)


tagovi

Raul AlbiolMarko Materaci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara