"Vebo i Erkin"
"Vebo i Erkin"

Ne da se tvrđava: Musa So u četvrtom minutu nadoknade spasao Fener prvog poraza posle 28 utakmica na Šukru Saračoglu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.11.14. | 20:10

Eskišehir Gorana Čaušića zaustavio šampiona Turske (2:2), novajlija Mersin se probio na drugo mesto na tabeli

Vebo i ErkinUmalo da se sruši mit o stadionu Šukru Saračoglu! Posle 28 utakmica Fener je gledao u oči premijernom porazu na svom stadionu, ali se u četvrtom minutu nadoknade spasao gubitka bodova. Doduše, ovaj jedan je nedovoljan za povratak na lidersku poziciju, već samo za treće mesto tabele turskog šampionata.  

Fener je odigrao 2:2 sa Eskišehirom i za to može najviše da zahvali afričkom tandemu Pjer Vebo - Musa So, strelcima u drugom poluvremenu, u kome su samo sekunde nedostajale da ekipa sa Bosfora ostane praznih šaka, jer je imala igrača manje, pošto je pet minuta pr ekraja crveni karton zaradio Emre Belezoglu i već taj je moglo da se zaključi da će domaćin okrnjiti savršen učinak pred svojim navijačima (svih pet pobeda ove sezone). Ekipa Gorana Čaušića (igrao 90 minuta), ipak, nije izdržala...

Izabrane vesti

Inače, Kaner Erikin, koji se na prošloj utakmici Fenerbahčea naljutio na trenera i zakleo da više neće igrati za ovaj klub, vratio se u startnih 11, ali je bio ubedljivo najlošiji igrač meča. Samo u prvom poluvremenu izgubio je loptu čak - 24 puta!

U drugom meču nedeljnog programa Mersin je nastavio sjajnu seriju rezultata ove jeseni. Novajlija u prvenstvu Turske zabeležio je šestu pobedu u 11 rundi i smestio se tik iza vodećeg Galatasatraja, pošto ima samo bod manje od velikana iz Istanbula. Bivši vezista Rada Milan Martinović (igrao 90 minuta) za pobedu može da zahvali golmanu Sivasa Mahmutu Taškiranu, koji je početkom drugog dela neshvatljivim kiksom omogućio domaćinu da povedu i trasiraju put ka petom trijumfu na svom terenu.

Superliga, 11. kolo:

Petak:

Akhisar – Konja 0:0

Basakšehir – Bursa 0:0

Subota:

Kasimpaša – Rize 3:1 (2:1)
/Babel 37, 59, Džolak 39 – Kadah 22/

Erčije – Balikesir 4:0 (2:0)
/Mangane 4, Zua 7, Edinjo 59, Alkilic 81/

Gacijantep - Galatasaraj 0:1 (0:0)
/Jilmaz 89/

Nedelja:

Mersin – Sivas 2:0 (1:0)
/Nakoulma 57, Kaloglu 90/

Fenerbahče – Eskišehir 2:2 (0:1)
/Vebo 70, So 90+4 - Zengin 28, Mori 87/

Ponedeljak:

17.00 Karabuk – Bešiktaš
19.30 Trabzon – Genčlerbirligi

(FOTO: Action Images)


tagovi

EskišehirsporEvropaFenerbahčeSuper ligTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara