"Nuri Sahin"
"Nuri Sahin"

Ne zovu ih džaba Milioneri: Borusija u plusu, Real u minusu

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.11.13. | 10:37

Tri miliona evra će Madriđani izgubiti na Sahinu, koji je odigrao samo sezonu na stadionu Santijago Bernabeu

Nuri SahinSjaj dresa Kraljevskog kluba toliko je privlačan da maltene ne postoji igrač koji će odbiti ponudu Reala, ali Madrid nije baš za svakoga. Pa ni za Nurija Sahina, koji se posle samo jedne sezone na stadionu Santijago Bernabeu i svega četiri ligaške utakmice vratio u Dortmund kao pozajmljen igrač (u međuvremenu bio na kaljenju i u Liverpulu), ali bi na kraju ove sezone trebalo i da ozvaniči status punopravnog člana Borusije.

Naime, uprava Milionera je zadovoljna partijama turskog reprezentativca, pa je prema pisanju nemačkog Kikera spremna da izdvoji sedam miliona evra i otkupi njegov ugovor od Reala za sedam miliona evra.

Izabrane vesti

Tačno tri godine pošto je istom klubu i prodala 25-godišnjeg vezistu, ali za 10 miliona evra.

A koliko su u Borusiji pametni možda najbolje govori podatak da je Sahinova cena u junu bila osam i po miliona, ali se strpljenje isplatilo.
"Shvatio sam da kao fudbaler, ali i kao ljudsko biće jednostavno pripadam ovde. Brzo sam primetio da želim da igram samo za Borusiju", rekao je Sahin kada po povratku na Vestfalen.

Očigledno je da će se na njemu i zadržati. Uostalom, nije imao problem da pristine na značajno smanjenje plate (u Španiji je godišnje zarađivao 2.800.000 evra) kako bi ponovo obukao crno-belu opremu Milionera.

Logično, s obzirom da su Ćabi Alonso i Sami Kedira uvek imali prednost u Realu, a po dolasku Asjera Ilaramanedija jasno je da Sahin ne bi imao nikakvu minutažu. U Dortmundu sasvim druga priča – 16 mečeva (15 u startnoj postavi) i 1.423 minuta na terenu.

Sve u svemu, zarada od tri miliona evra za Borusiju, iako je Sahin van Dortmunda proveo tek sezonu i po.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Borusija DortmundEvropaNemackaNuri SahinReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara