Nepobedivi na šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.06.18. | 10:12

Počinje 11. kolo letonskog prvenstva

Otkako su Lijepaja i Spartaks preuzeli primat u Letoniji, Ventspils ne uspeva da vrati titulu u svoje vitrine. Tekuća sezona protiče u znaku RFS-a, koji se iz senke nametnuo kao ozbiljan kandidat za tron, mada se od prvopomenutog trija očekuje da pretekne trenutnog lidera.

U derbiju 11. kola sastaju se Ventspils i Spartaks, odnosno jedini neporaženi tim i aktuelni šampion. Ili, ekipe koje nisu izgubile nijedno poluvreme u dosadašnjem delu prvenstva. Za razliku od nekolicine neefikasnih duela iz prethodnih godina, protekla četiri okončana su uz najmanje tri gola (tri pobede Ventspilsa i jedna Spartaksa). Treba napomenuti da je trećeplasirani Spartaks u seriji od tri pobede, a najveće zasluge idu na račun iskusnog reprezentativca Alekseja Višnjakovsa, koji je pogađao na svakom od njih za ukupnih osam golova. Izabranike Pola Ešvorta do pozicije broj dva predvodi talentovani Nigerijac Adeleke Akinjemi, koji je do identičnog golgeterskog salda poput Višnjakovsa stigao het-trikom u poslednjem kolu.

Izabrane vesti

Drugu utakmicu danas igraju Riga i Jelgava. Sastav iz prestonice ušao je u novu sezonu ambiciozno, uoči iste najjače pojačanje dogodilo se na mestu trenera, pošto je umesto nekadašnjeg stratega Crvene zvezde Slaviše Stojanovića na klupu seo tvorac najvećeg uspeha u istoriji makedonskog fudbala Goce Sedloski. Ipak, najveći broj stranaca u ligi zasad se nije pokazao kao dobitna formula, pošto je Riga sa 16 bodova na nezadovoljavajućem petom mestu. Riga tradicionalno dobro prolazi sa rivalima iz donjeg doma - što Jelgava svakako jeste - povremeno uzima meru i bolje plasiranima od sebe, pa bi vredelo odigrati keca stadionu Skonto.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 16:00 5881 LET 1 Ventspils - Spartaks Jurmala tgg gg 1,75
Pet 18:00 5882 LET 1 Riga - Jelgava ki 1 1,67
Ukupna kvota2,92

Foto: Shutterstock


tagovi

Letonija 1sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara