""
""

NHL PLEJ-OF: Detroit rasturio Blekhokse, u San Hozeu nastao opšti haos (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.05.13. | 08:35

Red Vingsi slavili u Čikagu rezultatom 4:1, dok su Šarksi kažnjeni sa 100.000 dolara zbog vređanja saveza nakon suspendovanja Rafija Toresa, za kojeg se sumnja da je namerno povredio igrača

 

Kratko i jasno - Crveni su pobedili Crne. S obzirom da je nedavno završen večiti fudbalski derbi, mnogi navijači Zvezde bi verovatno voleli da je tako bilo i u derbiju, ali ovo je nešto sasvim drugo. Detroit Red Vingsi su posle poraza od Čikago Blekhoksa rešili da se osvete domaćinu i uzmu brejk, što se na kraju i dogodilo, sa sve kamatom – 4:1.

Izabrane vesti

Iako su Blekhoksi prvi poveli pogotkom Patrika Kejna u prvoj trećini, već u drugoj usledio je potpuni preokret i dominacija gostiju. Prvo su Demijen Bruner i Brendan Smit postigli pogotke za okretanje rezultata, da bi Johan Franzer i Valteri Filpula dokrajčili protivnika i vratili polufinalnu seriju Zapada na nultu tačku (rezultat 1:1).

U San Hozeu bilo je više nego dramatično i to iz više razloga. Prvo zbog samog rezultata i činjenice da je meč sa Los Anđeles Šarksima odlučen posle produžetka, a drugo zbog toga štoje Rafi Tores napravio ogroman skandal kada je protivničkog igrača, Džereta Stola povredio sa namerom i tako ne samo završio sezonu, već i ojadio klupsku kasu za 100.000 dolara, pošto je uprava Šarksa posle meča javno kritikovala Savez zbog odluke da se Tores suspenduje! Utakmica je čak i zaustavljena dok se strasti nisu smirile. 

Tokom tri deonice rezultat je bio 1:1, da bi gol odluke postigao Logan Kuture posle jedne solidno zamišljene akcije. Sve u svemu, Šarksi su smanjili prednost Kingsa na 2:1 u ukupnom rezultatu i imaju šanse da obezbede plasman u finale Zapada.

NHL (PLEJ-OF) – REZULTATI:

Čikago – Detroit 1:4 (1:0, 0:2, 0:2) (1:1 u seriji)

San Hoze – Los Anđeles 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 1:0) (1:2 u seriji)

(FOTO: Action Images)


tagovi

Čikago BlekhoksDetroit Red VingsLos Anđeles KingsNHL plej-ofRafi ToresSan Hoze Šarks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara