"Nil Vornok"
"Nil Vornok"

Nil Vornok preuzima uzdrmani Kristal Palas

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.08.14. | 14:04

Londonski klub konačno našao zamenu za Tonija Pjulisa, menadžera godine u Premijer ligi, koji je iznenada napustio klupu dva dana pre starta sezone

Nil VornokKristal Palas konačno je našao zamenu za Tonija Pjulisa. Nil Vornok ponovo će voditi klub na čijem čelu je bio od 2007. do 2010. godine. Iskusni menadžer dobio je prednost ispred Stiva Klarka, bivšeg menadžera Vest Bromiča i pomoćnog trenera u Čelsiju i Vest Hemu. Vornok će imati samo četiri dana da ojača tim, koji je u Premijer ligi startovao sa dva poraza i jedan je od glavnih kandidata za ispadanje u Čempionšip zbog krize koja ga potresa od sredine ovog meseca.

Samo 48 sati pre prve utakmice sa Arsenalom Toni Pjulis je napustio klub zbog nesporazuma s Upravom. On je zbog neuspešnog prelaznog roka zahtevao veća ovlašćenja, naročito u vezi s transferima. Kada mu želja nije ispunjena, podneo je ostavku  i tako klub sa Selhurst parka uveo u turbulentne dve nedelje koje ga mogu koštati ispadanja iz lige.

Izabrane vesti

Predsednik i jedan od vlasnika Kristal Palasa Stiv Periš u potrazi za novim menadžerom okrenuo se bivšem treneru Kardifa Malkiju Makaju, koji je u dobrim odnosima sa sportskim direktorom kluba Ijanom Mudijem. Kada je ostalo jedino da se ozvaniči dogovor, izbio je skandal, koji je indukovao Vinsent Tan, nekadašnji Makajev i Mudijev gazda u Kardifu. Malezijski biznismen je u tabloide pustio sadržaj SMS poruka koje su razmenjivala dvojica njegovih zaposlenih. Zbog toga što je razotkriven kao rasista, antisemita i generalno zatucan čovek, Makaj je ostao bez ugovorenog posla, a teško da će u britanskom fudbalu raditi u dogledno vreme. Mudi je, naravno, bio prinuđen da podnese ostavku, a stvari u Palasu su krenule od loših ka gorim. Za svega nekoliko dana ugrožena je cela sezona.

U vremenskom tesnacu tim Periš je na kraju izabrao Nila Vornoka, najverovatije zbog toga što ima veće iskustvo u premijer ligi od Klarka i Nila Lenona, nekadašnjeg trenera Seltika, koji se takođe pominjao kao ozbiljan kandidat. Ovaj 65-godišnji menadžer iz Jorkšira najbolji posao odradio je u osam godina provedenih u Šefild junajtedu, koji je uveo u Premijer ligu. Iz engleskog elitnog takmičenja ispao je pod kontroverznim okolnostima zbog kojih je dugo vođen sudski spor između Šefild junajteda i Vest Hema, a ti klubovi ni danas nisu u najboljim odnosima. Posle tog razočaranja po prvi put je radio u Kristal Palasu, a napustio je posao kada je uvedena administracija u klub zbog finansijskih problema. Sada novca za pojačanaj ima, ali su ostala i svega četiri dana do završetka prelaznog roka, a sveža krv je neophodna timu koji je u subotu protiv Vest Hema delovao kao tim koji ne pripada Premijer ligi. Ali ako je neko dokazao da je u stanju da obavlja dobar posao u uslovima dalekim od idealnih, onda je to Nil Vornok.

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaKristal PalasNil VornokPremijer ligaStiv KlarkToni Pjulis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara