"Slavlje fudbalera Brajtona protiv Fulama"
"Slavlje fudbalera Brajtona protiv Fulama"

Njukaslova fatalna ruža, Blekburn kaznio Rafinu neodlučnost! Brajton iz „dva u jedan“ protiv Fulama, Aston Vila se raduje

Vreme čitanja: 4min | sub. 26.11.16. | 20:10

Norič i peti uzastopni put poražen u Čempionšipu, sigurni Birmingem i Reding...

Slavlje fudbalera Brajtona protiv Fulama

Premijer liga nudi nezapamćenu zavrzlamu na vrhu tabele, a kako stvari stoje gotovo identična situacija čeka nas i u Čempionšipu! Posle brutalne serije od devet pobeda Njukasl je pao na svom Sent Džejms Parku i to od davljenika - Blekburna! Fulam Slaviše Jokanovića nije dobro prošao na gostovanju Brajtonu, Aston Vila se polako uzdiže, dok su Birmingem i Reding ostvarili nove sigurne pobede! A dok se Šefild Venzdej konačno trgnuo, teška vremena čekaju Vulverhempton i Kardif. Norič došao do petog uzastopnog poraza u ligi...

Izabrane vesti

I to se dogodilo! Sve što je lepo ima kraj, kaže ona čuvena krilatica. A Njukaslovoj seriji pobeda na put je stao Blekburn! U derbiju nekadašnjih premijerligaša ceo plen kući je odneo davljenik, kojem je ovo bila druga uzastopna pobeda, vredna bega iz opasne zone. Doduše, ne daleko, jer su Vulverhempton i Kardif na bod zaostatka, ali minimalac na krajnjem severu Engleske Blekburnu će vratiti veru u spas sezone - 1:0.

Odlučio je Rafa Benitez malo da promeša karte i šansu u prvoj postavi pruži Aleksandru Mitroviću, dok je Dvajta Gejla zadržao na klupi za rezerve. I odigrao je srpski reprezentativac svih 90 minuta, ali nije uspeo da nastavi golgeterski niz. Ne samo on, već niko nije bio raspoložen da zatrese mrežu. Svrakama jednostavno nije bio dan. Napadali su domaći fudbaleri gotovo neprestano, opsedali gol Blekburna, ali na kraju je kaznu za sve propuštene šanse stigla je u liku Čarlija Malgrua u 75. minutu.

Zanimljivo, Benitez je čekao sve do 85. minuta da na teren pošalje Gejla, ali ni to nije dalo preteranog rezultata.

Čarli Malgru - heroj Blekburna

Nije se dobro proveo ni Fulam na gostovanju Brajtonu. Imali su puleni Slaviše Jokanovića odličnu šansu da se sa jednog teškog putovanja vrate domu s osmehom na licu. Ali, odbrana nije izdržala silovite nalete Brajtonove ofanzive - 2:1.

A sve je krenulo odlično po goste iz Londona. Već u 18. minutu Kevin Mekdonald zapalio je emocije navijača Fulama posle dobre asistencije Stefana Johansena. Usledili su udari koji su lomili duh Fulamovog bedema, a zid ispred gola Dejvida Batona raspao se u uvodnoj fazi drugog poluvremena.

Sem Baldok prekinuo je golgeterski post i posle 353 minuta čekanja zatresao mrežu Fulama. Bio je to samo uvod za ono što je usledilo u 79. minutu, kada je Baldok bio asistent za pogodak Glena Marija i veliki preokret domaćina. Pokušao je Jokanović da uzme bar jedan bod ubacivanje Pijazona, Kebana i Frederiksa. Ali, nije vredelo.

Identične pobede ostvarili su i Reding i Birmingem protiv Bristol Sitija, odnosno Brentforda.

Redingu je na Madejskom bilo potrebno šest minuta dobre igre kako bi došao do dva pogotka i praktično već u 19. minutu osigura tri boda. Prvo je Geret Mekliri načeo rivala i to posle odbitka, pošto mu je prvo golman Filding odbranio šut sa kreča. Samo nekoliko trenutaka kasnije Roj Berens je duplirao vođstvo, da bi utešni gol upisao Geri O'Nil tri minuta pre kraja utakmice.   

Birmingem je, s druge strane, imao duži period strepnje. Jer, posle otvarajućeg pogotka Klejtona Donaldsona sa penala u 14. minutu, te hica Rajana Šotona u 63. minutu, igrači Brentforda su prepolovili zaostatak preko Hogana. Igrao se 77. minut utakmice, ali promena na semaforu više nije bilo.

Nova pobeda za Aston Vilu! I to protiv Kardifa, za ulazak u mirnije vode - 3:1.

Lavovi su pola posla odradili već u prvom delu utakmice, tačnije u vremenskom intervalu od 15 minuta, kada je palo tri gola. Adoma je počeo, izjednačio je Lambert, a novo vođstvo domaćinu doneo je Kođija u 39. minutu.

Ipak, definitivno pitanje pobednika odlučeno je u poslednjem minutu susreta, kada je Rudi Gestede bio nepogrešiv sa bele tačke.

ČEMPIONŠIP – 18. KOLO

Petak:

Barnsli - Notingem 2:5 (2:3)
/Vinal 5, Votkins 14 – Lensburi 13, 45+1, 82. penal, Velios 24, Osborn 63/

Subota:

Aston Vila – Kardif 3:1 (2:1)
/Adoma 24, Kođija 39, Gestede 89 penal - Lambert 28/

Brentford – Birmingem 1:2 (0:1)
/Hogan 77 - Donaldson 14, Šoton 63/

Brajton – Fulam 2:1 (0:1)
/Baldok 52,  Mari 79 - Mekdonald 18/

Derbi – Norič 1:0 (0:0)
/Džonson 65/

Ipsvič – KPR 3:0 (1:0)
/Vord 13, Varni 53, Lorens 61/

Njukasl – Blekburn 0:1 (0:0)
/Malgru 75/

Preston – Barton 1:1 (1:1)
/Robinson 45+2 - Irvin 23/

Reding – Bristol Siti 2:1 (2:0)
/Mekliri 13 - Berens 19 - O'Nil 87/

Vulverhempton – Šefild Venzdej 0:2 (0:2)
/Forestijeri 15 penal, Li 29/

Roteram – Lids 1:2 (0:2)
/R. Vud 86 - K. Vud 14, Dukara 45+6/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aleksandar MitrovićAston VilaČempionšipEngleskaEvropaFulamNorič SitiRudi GestedSlaviša Jokanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara