"Novak Đoković"
"Novak Đoković"

Nole ostao kralj Šangaja

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.10.13. | 13:15

Đoković se namučio i pobedio Del Potra sa 2:1, po setovima 6:1, 3:6, 7:6, 7:6(3)

Novak ĐokovićMožda je na papiru imao lakšeg rivala, s obzirom da je Rafael Nadal neočekivano ispao u polufinalu, ali je Novak Đoković propisno morao da se namuči protiv Huana Martina del Potra da bi odbranio turnir u Šangaju – 2:1, po setovima 6:1, 3:6, 7:6(3).

Drugi teniser sveta od početka je krenuo silovito. Bio je siguran na svom servisu, a dva puta je bejknuo Argentinca i poveo sa 4:0, da bi na kraju prvog seta dozvolio samo jedan gem za 6:1.
ĐokovićU drugom setu potpuno druga priča. Tada je Del Potro dominirao, uzeo prva tri gema i tek onda dopustio Đokoviću da prekine njegov niz. Potom su obojica vešto koristili svoj servis, da bi šesti reket sveta deveti gem dobio bez izgubljenog poena za 6:3.

U odlučujućem setu nije bilo brejkova. Vodila se žestoka borba sve do kraja, ušlo se u neizvesnu završnicu, gde se sve rešavalo u taj-brejku. Đoković je uspeo da ostvari dva mini brejka i konačno da obori na pleća Del Potra posle dva i po sata igre - 7:6(3)

Ovo je Srbinu prva pobeda nad Argentincem u finalu nekog turnira, a deseta u 13 međusobnih duela. Najteži poraz doživeo je na OI u Londonu, kada je ostao bez bronzane medalje.

Đoković je odbranom titule u Šangaju nastavio borbu sa Nadalom za prvo mesto na ATP listi na kraju godine. Iako je srpski teniser odbranio 1.000 bodova, Nadal je plasmanom u polufinale povećao prednost, koja sada iznosi 400 boodova (11.520 naspram 11.120).

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

atpATP ŠangajKinaNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara