"Kroz bol do osmine finala AO"
"Kroz bol do osmine finala AO"

Nole: Sve je u redu

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.01.18. | 13:47

"Intervencija fizioterapeuta mi je bila potrebna, ali sam znao da nema razloga za brigu i da se ništa značajno nije desilo sa telom", rekao je naš as nakon pobede u trećem kolu AO rekavši pritom sve najbolje o narednom protivniku

Kroz bol do osmine finala AOMeč trećeg kola Australijan opena koji je Novak Đoković danas dobio u tri seta protiv izuzetno ozbiljnog protivnika, etabliranog Top 30 igrača, Alberta Ramosa Vinjolasa ujedno je i obradovao i uplašio navijače našeg asa.

Dok je igra delovala neverovatno - tečno, snažno, agresivno, taktički i energetski besprekorno, jakog tempa - dotle je njegovo telo stalno slalo signale "pobune". Prvo ga je mučilo stopalo, zbog čega je promenio patike, da bi potom u drugom setu zbog bolova u donjem delu leđa morao da zatraži medicinski tajm-aut. Đoković, koji i dalje nosi steznik na desnoj ruci zbog porblematičnog lakta je na potonjoj konferenciji za štampu ipak "smirio duhove".

Izabrane vesti

"Ništa strašno se nije dogodilo. Intervencija fizioterapeuta mi je bila potrebna, ali sam znao da nema razloga za brigu i da se ništa značajno nije desilo sa telom. Uopšte nisam zabrinut zbog toga. Treba uzeti u obzir i to da nisam igrao šest meseci na ovom nivou i da su takve stvari najnormalnije i očekivane. Istina, bol me iznenadio, ali nije bio jak tako da mi nisu trebali anlagetici. Što se tiče same igre, još tražim konstatnost, pošto se desi da izgubim koncentraciju. Danas sam pratično tokom celog meča bio koncentrisan tako da nisam izgubio servis, što je, mora se priznati, prilično dobro"

(1,22) ĐOKOVIĆ - ČUNG (3,80)

Naredni protivnik našem asu, koji je u meču trećeg kola osvojio čak 80 poena na prvi servis je Hjeon Čung. U pitanju je 21-godišnji momak kojem je upravo naš as  teniski idol i čiju igru je praktično iskopirao.

Hjeon Čung"Kako ide turnir, tako su i protivnici sve ozbiljniji, a mečevi sve teži. Čung je divan momak sa malo "rupa" u igri. Agresivan je, uporan i veoma vredan", rekao je Srbin o Korejcu koji je u trećem kolu savladao favorizovanog Aleksandera Zvereva.

(foto: Action Images)


tagovi

SrbijaOtvoreno prvenstvo AustralijeNovak ĐokovićHjeon ČungAustralijan openAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara