"Sebaljos i Valjeho"
"Sebaljos i Valjeho"

Nova kraljevska politika: Batali zvezde, kupuj najbolju špansku decu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.15. | 12:11

Najavljeni dolasci zlatnih omladinaca Crvene furije Hesusa Valjeha i Danija Sebaljosa dokaz su zaokreta u Realovom poslovanju

Sebaljos i Valjeho

Kakav zaokret Madriđana. Nije da kod kralja ne valja finansijska situacija, ima se uvek za pojačanja, ali je zanimljiva odluka čelnika kluba i novog trenera Rafe Beniteza da u ovom letnjem prelaznom roku, dok rivali troše na desetine miliona evra na zvezde, oni kupuju najtalentovaniju špansku decu.

Izabrane vesti

Skoro da je gotov prelazak u Madrid kapitena omladinske reprezentacije Španije Hesusa Valjeha (18), fudbalera Saragose i momka koji je bio jedan od najboljih u selekciji Crvene furije koja je nedavno postala prvak Evrope na šampionatu u Grčkoj. Kraljevski klub će za njega platiti oko 6.000.000 evra i izgleda rešiti problem nedostataka igrača na poziciji štopera na kojoj skoro svake sezone kuburi.

Ali Real neće da se zadrži samo na njemu, već će probati da dovede još jednog člana šampionske generacije španskih omladinaca i najboljeg igrača prvenstva u Grčkoj. Momak se zove Dani Sebaljos, ima takođe 18 godina i nastupa za novog prvoligaša Betis. Klub iz Sevilje promovisao je mladog vezistu pre samo nekoliko dana u profesionalca, potpisao sa njim petogodišnji ugovor i podigao otkupnu klauzulu na čak 12.000.000 evra. Ipak, ovaj podatak teško da će sprečiti Madriđane da ga kupe, a već sada Betis je voljan da posluje sa Kraljevskim klubom jer bi Real želeo da im pozajmi ovog fudbalera već za sledeću sezonu u Primeri.

Eto, ranijih sezona bili smo svedoci da je Kraljevski klub u cugu kupovao zvezde poput Ronalda, Bejla, Krosa, Modrića… a ovog leta, nastupila je neka nova moda, pa osim Davida de Hee i nismo imali neko poznato ime koje se vezivalo za prelazak u Madrid. Očigledno je da je Real sa Benitezom na čelu smislio novi koncept i da je rešio da para, koje uvek ima malo ulaže u mlade i ekstratalentovane igrače jer jednostavno u sadašnjem timu ima dosta zvezda.

Može li ovaj plan da uspe pokazaće vreme…

(FOTO: printskrin You Tube)


tagovi

SaragosaReal MadridRafa BenitezHesus ValjehoDani SebaljosBetis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara