""
""

Novi kiks Galate, Šenturk debitovao golom, ne zna se ko je gori u Kajzeriju

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.01.14. | 20:01

Gazijantep zaustavio šampiona i Fener sutra ima priliku da ode na plus deset. Sivas pregazio Kajzeri kojem ni smena trenera ne pomaže, konačno prradila i Antalija

Posle najnovijeg kiksa Galatasaraja, gotovo je izvesno da je šampionska trka u Turskoj okončana. Šampion je odigrao samo 0:0 na gostovanju protiv Gazijantepa i prvoplasirani Fenerbahče sutra ima priliku da pobedom protiv Konje pred svojim navijačima ode na velikih 10 bodova prednosti. S obzirom da je prošla polovina prvenstvene trke, jasno je da će šampion teško nadoknaditi toliki bodovni zaostatak i prestići večitog rivala.

Izabrane vesti

Gazijantep je sasvim zasluženo izborio bod u remiju bez golova. Galatasaraj je imao incijativu, više loptu u nogama, ali ne i veliki broj prilika da bi moglo da se zaključi da su ispustili pobedu. Štaviše, Gazijantep je imao par izuzetno opasnih kontra napada i da nije bilo nekoliko dobrih istrčavanja Muslere ko zna kako bi se meč završio.

Konačno je pobedila i Antalija. I da stvar bude još čudnija, nije blistao Lamin Dijara. Antalija je pobedila Erčije u Kajzeriju sa 3:1 i zakucala ih za dno tabvele zajedno sa gradskim rivalom Kajzerijem. Golovima Vedersona i Gokčeka, gosti su imali dva gola prednosti već na poluvremenu. Domaći su uspeli preko Ozetkina da smanje na 1:2, a onda je desetak minuta pre kraja Lamina Dijaru zamenio Semih Šenturk najnovije pojačanje Antalije i u debitanstskom nastupu postigao gol koji je rešio pitanje pobednika.

Još gore je prošao Erčijeov gradski rival Kajzeri. Ni smena Roberta Prosinečkog i dolazak Domingoša Pasijensije nije pomogao klubu iz Anadaolije. Sivas ih je deklasirao sa 3:0. Četa Roberta Karlosa je pobedila treći put u poslednja tri meča, a interesantno je da je u svakom od tih trijumfa postigla po tri gola. Opet je blistao prvi strelac lige Atif Šaešu koji je postigao dva gola i učvrstio prvo mesto na listi strelaca.

Davljenik Elazig je savladao Ahisar sa 2:1 i pobegao gradskom tandemu iz Kajerija na četiri boda razlike. 

SUPER LIG – 18. kolo:

Petak:
Kasimpaša - Karabuk 0:0

Subota
Genčlebirligi – Rize 3:1 (0:0)
/Delibalta 48, Durmaz 63, Kulušić 69 – Bajtar 72pen/

Bursa – Eskišehir 3:1 (1:0)
/Fernandao 22, 47, Šestak 90+3 – Kara 62/

Trabzon – Bešiktaš 1:1 (1:0)
/Giral 15 – Almeida 85/

Nedelja
Sivas – Kajzeri 3:0 (0:0)
/Šaešu 51, 61, Erdal 82/

Elazig – Ahisar 2:1 (1:0)
/Merter 25 autogol, Jilmaz 53 - Kisa 76/

Erčije – Antalija 1:3 (0:1)
/Oztekin 78 - Dita 27, Vederson 56, Šenturk 90/

Gazijantep – Galatasaraj 0:0

Ponedeljak:
19.00: Fenerbahče - Konjaspor

 

(FOTO: Action images)


tagovi

TurskaSuper ligSivasporSemih ŠenturkKajzerisporGalatasarajEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara