"Nemanja Bjelica i Miloš Teodosić"
"Nemanja Bjelica i Miloš Teodosić"

Obradović sastavio listu želja: Teo, Bjelica, Burusis i Žorić za neki novi Fener!

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.07.13. | 10:45

Da li će srpski stručnjak uspeti da stvori jak tim za sledeću sezonu

Nemanja Bjelica i Miloš TeodosićKada je potpisivao ugovor sa Fenerbahčeom, Željko Obradović je rekao da je “u klub došao kako bi bio prvi“. Ipak, pred jednim od najboljih evropskih trenera svih vremena je ogroman izazov, jer posle skora 2:12 u TOP 16 fazi Evrolige i ispadanja u četvrtfinalu plej-ofa šampionata Turske očekivanja navijača, a i predsednika kluba su ogromna.

Kako bi Obradović od Fenera napravio respektabilan tim, koji će stajati rame uz rame sa velikanima evropske košarke, moraće prvenstveno da dovede pojačanja koja će moći da iznesu veliki teret na svojim leđima.

Izabrane vesti

A srpski stručnjak zna prave ljude za takav posao. Naime, u slučaju da Lester Bo Mekejleb prihvati iznenadnu ponudu Armanija, put Istanbula krenuo bi Miloš Teodosić, koji je kod Etorea Mesine već otpisan.

Nemanja Bjelica je doveden u vezu sa Fenerom već tokom Obradovićeve promocije u Istanubulu, a s obzirom na tešku finansijsku situaciju u Laboralu, reprezentativac Srbije bi mogao vrlo brzo da promeni sredinu. Mada, Barselona već duže vreme posmatra 25-godišnjeg krilnog košarkaša...

Na poziciji centra pominju se dva imena – Luka Žorić (28, 211) i Janis Burusis (29, 210).

A Obradović želi obojicu. Žorić ima još godinu dana ugovora sa Unikahom, a pregovori oko obnove saradnje ne idu baš u najboljem smeru, pa bi iskusni hrvatski košarkaš mogao da se preseli u Tursku. S druge strane, Burusis je meta Real Madrida, i u Kraljevski klub bi stigao samo u slučaju da Mirza Begić ode. Ipak, uprava Fenera neće žaliti novac kako bi ispunila svaku želju novog trenera...

Kao poslednje veliko pojačanje u ovom trenutku pominje se jedan od najboljih mladih krilnih centara u Turskoj, Izet Turkjilmaz, koji nastupa za Banvit.

Sve u svemu, već u narednih nekoliko dana mogli bi da očekujemo prve dolaske među Kanarince, a videćemo da li će Željko Obradović uspeti da napravi kvalitetan tim za narednu sezonu. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

EvroligaEvropaFenerbahče BekoJanis BurusisLuka ŽorićMiloš TeodosićNemanja BjelicaTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara