""
""

Zvezda odbila 6.000.000 evra za Radonjića, moguća prodaja i pre 2019. godine

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.01.18. | 13:59

Ofanzivni vezista sinoć je jednom nogom bio u Bundesligi, crveno-beli se u poslednji čas predomislili

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Antalije)

Izabrane vesti

Zakon moranja mogao je da otera Nemanju Radonjića iz Crvene zvezde posle samo šest meseci u klubu s Marakane! Nemački Štutgart poslao je konkretnu ponudu za potencijalnog reprezentativca Srbije tešku šest miliona evra. Činilo se da će srpski vicešampion biti primoran na taj transfer, posebno zbog činjenice da Crvena zvezda nikako ne uspeva da postigne željenu cenu za Ričmonda Boaćija (interesovanja ima, ali još ne i realizacije).

Štutgart je želeo da četiri miliona evra odmah uplati na račun kluba iz Ljutice Bogdana, milion u junu, i isto toliko u decembru ove godine. Prava triler priča bila je viđena u prostorijama Crvene zvezde u prethodnih 48 sati. U nedelju uveče je Radonjić jednom nogom bio u Bundesligi, ali su tokom u ponedeljak prepodne odgovorni iz Crvene zvezde odlučili da odbiju ponudu Štutgarta. Uz reči da im je Radonjić preko potreban za Ligu šampiona.

Kanga ostaje!

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je u septembru istakao kako klub s Marakane neće moći da transferiše Radonjića u naredne dve godine, pošto u crveno-belom dresu igra kao pozajmljen fudbaler Rome. Međutim, aneksom ugovora otvoren je pravni prostor da u ovom prelaznom roku Radonjić pojača klub iz Mercedesovog grada. 

Boaći bez Premijer lige, dobre vesti za Partizan? Čelsi, VBA, Palas i Njukasl pucaju na druge mete do srede...

Iako bi Crvenoj zvezdi od potencijalne prodaje Radonjića pripalo 60 odsto ukupnog transfera (ostatak ide Romi) ili 3.600.000 evra, rukovodstvo kluba s Marakane je bilo rešeno da prihvati ponudu Štutgarta, baš zbog situacije sa Boaćijem, ali i Kangom, koji je trebalo da bude prodat, ali je izgleda odlučio da sačeka kraj ugovora, pa onda ode.

Inače, Štutgart je skautirao Nemanju Radonjiću u septembarskom okršaju s Kelnom. Tada su emisari Švaba odlučili da krenu u akciju, da bi u decembru, nešto pre novogodišnjih praznika poslali prvu ponudu od 5.000.000 evra. Rukovdstvo Crvene zvezde je glatko odbilo, smatrajući da će Radonjić u narednih 18 meseci biti  jedan od najjačih aduta srpskog vicešampiona, i da će mu cena porasti. Veruju u to i dalje, ali ih je prazna kasa terala na drugačija razmišljanja. Posebno jer su na naplatu stigle brojne obaveze.

Štutgart je i pored prve reakcije Crvene zvezde bio strpljiv, igrao na kartu teške finanijske situacije u Ljutice Bogdana. A verovatno tako rezonuju i sada, pošto su vrlo strpljivi. Nije nemoguće da narednih dana neznatno pojačaju ponudu za Radonjića, s obzirom na to da su upoznati s tim da bi beogradski klub, ukoliko se Boaći ne proda, upao u probleme, i da bi teško mogao da servisira brojne obaveze.

Piše: Darjan Nedeljković

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaNemanja RadonjićSrbijaStutgartSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara