Robert Prosinečki
Robert Prosinečki

ODBROJAVANJE DO MUNDIJALA - Robert Prosinečki: Srbija je generacija koja dolazi

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.05.18. | 12:48

Selektor BiH uoči Svetskog prvenstva u Rusiji

Sleteo je u Sarajevo sa jasnom porukom da mu je cilj da sa Bosnom i Hercegovinom zaigra na Evropskom prvenstvu 2020. godine. I dok bude pripremao igru Zmajeva sigurno će Robert Prosinečki ispiraciju potražiti i na utakmicama Mundijala u Rusiji. Tamo će ipak igrati najbolji na svetu. I Srbija naravno.

Pa da pogledamo kako Prosinečki razmišlja pred Svetsko prvenstvo... Treći gost u našoj rubrici Odbrojavanje do Mundijala.

Izabrane vesti

MIŠLJENJE O REPREZENTACIJI SRBIJE I GRUPI U KOJOJ SE NALAZI

Srbija se nije dugo plasirala na neko veliko takmičenje... Uopšte nije bila lagana grupa, a oni su na kraju završili prvi i tako otišli, bez dodatnih kvalifikacija, bez bilo čega i to je velika stvar. Radi se o jednoj generaciji koja dolazi, koja ima dobre igrače, koji igraju u velikim klubovima u inostranstvu. Znači, imaju kvalitet.

A Grupa, hm...  Za mene jako teška kad ovako gledam. Tu je Brazil koji po meni... Pa nije samo favorit grupe, nego jedan od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva. Kostarika uvek nezgodna što je pokazala pre četiri godine na Svetskom prvenstvu, može da pobedi svakog. Isto se radi o dobroj reprezentaciji. A Švajcarci..  Švajcarci su išli kroz dodatne kvalifikacije, ali su sve pobedili do poslednje utakmice sa Portugalijom. Tako da isto jedna reprezentacija vrlo nezgodna.

MOZZART KVOTE
Srbija prolazi grupu - kvota 2.15

Sad, Srbija ima dobre i talentovane igrače, pa ćemo da vidimo. Neće biti nimalo lako, ali mislim uz Brazil da bi mogla Srbija u drugi krug.

KAKO KOMENTARIŠETE RAZVOJ LUKE MILIVOJEVIĆA KOGA STE TRENIRALI U ZVEZDI?

Od Anderlehta, pa Olimpijakos, sad je u Kristal Palasu... sada već ima jako veliki broj utakmica i za reprezentaciju Srbije. Radi se o talentovanom i odličnom igraču koji je to i pokazao kroz ovu karijerU, a i sad kroz ove kvalifikacije. Sigurno je jedna vrlo bitna karika u sredini terena za reprezentaciju.

GLAVNI FAVORITI ZA OSVAJANJE SP?

Nemci su uvek tu, hteli mi ili ne, oni su uvek tu. Mislim da će tu biti Francuskam Brazil. I sad koja četvrta? Uvek tu nešto može da se desi, možda neko iznenađenje, ali mislim da su mi te tri reprezentacije... Možda Argentina sa Mesijem, ali videćemo. Pa eto, te četiri neke reprezentacije, njima bi dao najveće šanse za osvajanje Svetskog prvenstva u Rusiji.

MOZZART KVOTE
Francuska šampion sveta - kvota 6.50

KO BI MOGAO DA IGRA U FINALU U MOSKVI?

Ne znam sad ko se sa kim susreće, to će puno značiti. Ali, eto te četiri reprezentacije, to bi bio moj neki izbor. Da će od te četiri reprezentacije neko igrati finale.


tagovi

Odbrojavanje do Mundijalafudbalska reprezentacija SrbijeRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara