""
""

Ode Gorecka

Vreme čitanja: 1min | pet. 19.01.18. | 11:28

Ofanzivac Šalkea potpisao za Bajern

Dileme, ako ih je i bilo, više nema. Leon Gorecka je novi fudbaler Bajerna!

Ofanzivac Šalkea preskočio je i poslednju prepreku koja ga je delila do transfera na Alijanc arenu, prošao je lekarske preglede i stekao uslove da se pridruži bavarskom gigantu.

Izabrane vesti

Ne odmah, već od narednog leta, a dotad će ostati u Gelzenkirhenu s ciljem da pomogne dosadašnjem klubu da izbori plasman u Ligu šampiona.
Gorecka nas je tokom sedmice zvanično obavestio o želji da ode u Bajern. Tu vest smo primili s tugom. A juče me je sportski direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige obavestio da je Leon uspešno prošao lekarske preglede. Potpisao je ugovor koji će postati važeći 1. jula 2018. Dali smo sve od sebe da Gorecka ostane s nama i posle juna, ali nismo uspeli, jer je to bila njegova i želja njegovog menadžera. Razočarani smo što ćemo izgubiti odličnog fudbalera i sjajnu osobu“, objasnio je Kristijan Hajdel, generalni direktor Šalkea.

Gorecka u Bajern prelazi kao slobodan igrač, pošto će mu završetkom sezone isteći saradnja sa Šalkeom, u koji je stigao 2013, dok je bio junoša Bohuma. Na 130 takmičarskih utakmica dao je 19 i asistirao za 13 golova, a odbio je pozive Liverpula, Arsenala, Juventusa, Intera, pominjala se čak i Barselona, jer - kako je objasnio - želi da napreduje postepeno i da gradi karijeru najpre u Bajernu.

Tek su mu 22 godine.

(FOTO: Action images)


tagovi

TransferiNemackaLeon GoreckaEvropaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara