""
""

Ofsajd polemika trese Ostrvo: Da li je Mančesterov gol iz slobodnjaka regularan? (FOTO+VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.02.16. | 11:19

Luj van Gal kaže da su mu sudije rekle „probajte“. Šta vi mislite?

Mančester junajted je prošao, ali ni igra ni rezultat tima Luja van Gala u Šruzberiju (3:0) nisu udarna vest u britanskim medjima. Naravno, u centru pažnje je prvi meč osmine finala Lige šampiona Arsenal - Barselona, a odmah za njim fokus na drugom pogotku Crvenih đavola od ponedeljka veče.

Strelac Huan Mata. Iz slobodnog udarca. Mediji kažu - na neregularan način.

Izabrane vesti

„Kvaka“ je u tome što su, dok se Španac nameštao da šutne, trojica igrača gostujuće ekipe (Lingard, Erera, Marsijal) stajala iza živog zida i prema Pravilima fudbalske igre bila u ofsajdu. Kad se Mata zatrčao ka lopti, krenuli su i oni da „izađu“ iz ofsajda, cilj im je bio da zbune golmana Šruzberija, ali i sudije.

Igleda da su uspeli. Pogodak je priznat, favorit je poveo 2:0, a kasnije potvrdio plasman u četvrtfinale FA kupa, gde će igrati protiv Vest Hema.

S druge strane, trener Mančestera, Luj van Gal, uverava da je sve odrađeno na regularan način i kao argument podsetio na slilčan pokušaj fudbalera Midtjilanda u prvom susretu šesnaestine finala Lige Evrope, baš protiv Jnajteda.
Naučili smo na tom primeru. U četvrtak smo igrali protiv Midtjilanda i analizirali šta se desilo. Videli smo kako Danci izvode slobodan udarac i mislili da je ofsajd. U međuvremenu smo pitali engleske sudije i njihove pomoćnike, a oni nam rekli: „ne, to nije nedozvoljena pozicija, možete i vi da pokušate na isti način“. Pokušali smo i uspeli. Ispalo je dobro“, zadovoljan je holandski stručnjak.

Kako i ne bi, kad je slavni klub sa Old Traforda ostvario prvu pobedu posle tri vezana meča.
Sad je sve moguće. I dalje smo u igri za trofeje u tri takmičenja, što znači da moramo da se borimo dokle god postoje šanse. Svi će reći kako je Junajted morao da pobedi Šruzberi, ali za igrače je fantastično što su to i uradili, jer su prošli u četvrtfinale FA kupa. U Premijer ligi smo samo šest bodova iza Mančester Sitija. Imamo dosta dobre šanse, imamo i za šta da se borimo. Naravno, nije lako, jer da bismo uspeli moraćemo da pobedimo dosta utakmica, ali to je i dalje moguće“.

Van Gal trenutno jači sastav ima u lekarskoj ambulanti, pošto su van stroja De Hea, Roho, Šo, Darmjan, Valensija, Felaini, Švajnštajger, Jang, Januzaj i prva zvezda tima, Vejn Runi.
U martu će nam se vratiti igrači koji su trenutno na listi povređenih. Bićemo kompletni, a kad smo prethodni put imali sve fudbalere na raspolaganju bili smo prvi na tabeli“, podseća Luj van Gal.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠruzberiPremijer ligaOfsajdLuj van GalEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara