"Nole šampion"
"Nole šampion"

Đoković: Sve je totalno drugačije kada ste otac

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.02.15. | 13:49

"Velika je čast stajati pored Roja Emersona", istakao je petostruki šampion Australijan opena

Nole šampionNovak Đoković je opet osvojio Australijan open - peti put u karijeri. Pobedio je Endija Marija u finalu, posle gotovo četiri sata igre. 

Ovo je prva grend slem titula koju je osvojio kao otac, tako ga je i najavio oficijalni spiker.
"Dobro veče. Prvo želim da čestitam Endiju, nije imao mnogo sreće večeras. Veliki je borac, svaka čast i njegovom timu, koji je napravio velike stvari posle operacije. Čestitam tebi i Kim na veridbi, želim vam veliku porodicu. Totalno je drugačije kada ste otac. Hvala svima iza kulisa što su omogućili da se sve ovo desi. Moj tim je uz mene i u dobrim i u lošim vremenima. Tolerišu mnoge stvari, nekada umem da zanovetam, kako na terenu, tako i van njega", istakao je emotivni Srbin.

Izabrane vesti

Kakav bi to sportista bio kada se ne bi zahvalio navijačima.
"Naravno, navijači, hvala i vama. Veoma sam zahvalan što stojim ovde, sa ovakvom grupom ljudi. Pored mene je i Roj Emerson (jedini čovek koji je osvojio više turnira u Melburnu od Novaka prim.aut.)", završio je.

Endi je gotovo kroz suze pričao posle ovog poraza, njegovog trećeg od Noleta u finalu Melburna.
"Prvo bih hteo da čestitam Novaku na rekordu. Svaka čast! Takođe bih se zahvalio organizatorima na sjajnom poslu. Svi su jako druželjubivi, hvala na ovakvoj dobrodošlici. Svi koji su došli, hvala i njima. Opet sam imao sjajnu podršku. Bio je to jedan od najboljih grend slemova u mojoj karijeri, šteta što ga nisam osvojio. Hvala i mom timu. Uložili smo mnogo teškog rada kako bih se vratio posle povrede leđa. Hvala svim bivšim igračima koji su došli, neverovatno je igrati pred vama. Tu je Rod Lejver, tu je Boris Beker, Ameli Morezmo, Roj Emerson. Nadam se da ću se sledeće godine vratiti ovde i da će finale proći drugačije nego ovo", gotovo da je pustio suzu dok je izgovarao ovo poslednje.

(FOTO: Action images)


tagovi

TitulaSrbijaNovak ĐokovićEndi MariAustralijan open 2015Australija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara