""
""

Ozbiljne ponude tatama Premijer lige: Teri i Defo možda u istom klubu

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.17. | 11:36

Veterani se ne daju

Obojica su slobodni, obojica su „tate“ za premijerligaški fudbal. Uprkos godinama. Džon Teri (36) i Džermejn Defo (34) napuštaju svoje klubove na kraju ove sezone, a kako stvari stoje u narednoj bi mogli da zaigraju na istoj adresi.

Bornmut je glavni kandidat da dovede nekadašnje reprezentativce Engleske, a u prilog ambiciji menadžera Edija Haua ide vest da je ponudio ozbiljne ugovore štoperu i napadaču, koji napuštaju Čelsi i Sanderlend, kao slobodni igrači. To znači da za njih ne mora da se plati obeštećenje, već „samo“ plata. A Bornmut je izašao sa konkretnim predlogom: 130.000 funti sedmičnih primanja Teriju i 100.000 funti za isto vremenski period Defou. Prevedeno: blizu 8.000.000 evra za štopera Čelsija i 6.100.000 evra špicu Sanderlenda. Obojici je ponuđen ugovor na dve godine, s tim što bi Defo imao opciju produžetka za još jednu.

Izabrane vesti

Teri je nedavno objavio da odlazi sa Stamford bridža i bez obzira na unosne ponude iz Kine i SAD-a čini se izvesnim da će ostati u Premijer ligi, gde ga juri i Toni Pjulis, nudeći mu posao u Vest Bromu. S druge strane, Defo je u ugovor sa Sanderlendom ubacio kaluzulu koja mu omogućava da napusti klub u slučaju ispadanja u Čempionšip i on će to pravo iskoristi.
Veoma sam iznenađen. Nadam sam se da neću imati fudbalera koji poseduje takav ugovor“, izjadao se menadžer Sanderlenda Dejvid Mojes, zbog saznanja da uprava kluba, prošlog leta nije izbacila pomenutu klauzulu iz ugovora, jer bi u protivninom verovatno pristao da u januaru proda iskusnog napadača Vest Hemu za 6.000.000 funti.

(FOTO: Action images)


tagovi

ČelsiDžermejn DefoDžon TeriEngleskaEvropaPremijer ligaSanderlend

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara