"slavlje Radničkog"
"slavlje Radničkog"

Pavkov posle devet meseci, Caki u 95. minutu doneo Radničkom pobedu u Šapcu! Konačno i Napredak

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.08.17. | 19:57

Pobede gostiju u prvim utakmicama četvrtog gola Superlige

slavlje RadničkogNapredak do prve, Radnički Niš do druge superligaške pobede u sezoni! I to na kakav način! Iskusni Saša Stojanović je u petom minutu sudijske nadoknade postigao gol za konačnih 2:1 Nišlija u četvrtom kolu Superlige.

Bio je to "trejdmark" udarac popularnog Cakija iz slobodnog udarca koji je presudio Mačvi. Pre toga, devet meseci dug post prekinuo je Milan Pavkov, koji je u 17. minutu utakmice postigao svoj prvi gol još od 10. decembra prošle godine kada je - takođe kao igrač Radničkog - bio strelac u porazu od Crvene zvezde. Međutim, imaju i u Šapcu špica na koga treba obratiti pažnju. Bojan Matić ima 25 godina, 190 centimetara i koliko nam je poznato prvi put igra u društvu najboljih u zemlji, ali uz svoje ima već ima četiri superligaška gola.

Izabrane vesti

Ovaj danas ipak nije bio dovoljan da se izbegne poraz od Radničkog. Prizemljenje za Mačvu posle onih 4:0 u Ivanjici, mada nam Šapčani - barem ne za sada - ne deluju kao tim koji bi trebalo da strepi za opstanak. 

Sa druge strane, u Bačkoj bi morali da se zamisle. Posle četiri kola u drugoj sezoni u eliti nijedan bod i gol razlika 2:10. Večeras se u Bačkoj gostio Napredak, koji je posle razočaranja u sudarima sa Radom, Čukaričkim i Radnikom konačno upisao prvenac u novoj superligaškoj sezoni.

Strelci za Napredak bili su Miloš Vulić, Nenad Šljivić, pa u drugom poluvremenu Envera Alivodića i Slobodana Uroševića čiji su pogoci i definitivno otklonili sumnje oko ishoda meča. Ujedno i poslali upravi Bačkoj jasno upozorenje - pojačanja do kraja prelaznog roka ili ispadanje! 

SUPERLIGA, 4. KOLO:

Sreda:

Mačva – Radnički Niš 1:2 (0:1)
/Matić 65 - Pavkov 17, Stojanović 95/

Bačka – Napredak 1:4 (0:1)
/38 - Vulić 8, Šljivić 26, Alivodić 73, Urošević 85/

20.00 Rad – Zemun
20.00 Čukarički – Mladost Luč.
20.00 Borac – Vojvodina
20.00 Partizan – Voždovac

Četvrtak:

20.00 Radnik Sur. – Crvena zvezda
20.00 Javor – Spartak

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Bačka PalankaBojan MatićEnver AlivodićMačva ŠabacMilan PavkovNapredak KruševacRadnički NišSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara